Presentat el mapa salesià 2021

17 julio 2021

Per Infoans

Com és tradició, també aquest any s’ha renovat el treball de producció del Mapa Salesià, presentat pel Conseller de Comunicació Social, el pare Gildasio Mendes. El mapa, subratlla el pare Mendes, està format sobretot pels salesians de tot el món, individus consagrats a Déu i al servei dels joves.

Escriu el pare Mendes:

Els salesians de tot el món formen junts un mapa de persones consagrades a Déu, que viuen en comunitat en comunió i al servei dels joves, especialment dels més pobres.

Actualment hi ha 14.299 Salesians a 134 països, amb 90 Circumscripcions i 1.865 Cases. És un vast moviment salesià, de considerable energia pastoral, que es pot trobar en diversos i diferents continents, en cultures i societats, compromesos amb educar evangelitzant i evangelitzar educant.

Des de l’època de Sant Joan Bosco, el pare i mestre dels joves, fundador dels Salesians, la Congregació Salesiana ha estat llevat de l’Evangeli en la societat, sal que dóna gust a l’educació en l’Església, la llum que guia als joves en el nom de Jesucrist.

Al mapa veiem l’escut d’armes de la Congregació Salesiana, que porta la frase: Da mihi animas caetera tolle. Aquesta és la missió que tot salesià porta amb si com a part de la seva vida i somni: estimar els joves, caminar amb ells en la fe, educar-los per a la vida, perquè acceptin la seva vocació de ser persones preparades humana i espiritualment per ser protagonistes d’un món més just, fratern, compromès amb la vida, l’ecologia integral i la pau.

El desè successor de Don Bosco, el pare Ángel Fernández Artime, ens convida a emprendre un camí mogut per l’esperança en un món que s’enfronta a grans desafiaments socials, econòmics, sanitaris, polítics i religiosos. Som nosaltres els que construirem aquest mapa d’esperança, amb tant d’entusiasme, treball, dedicació i alegria com a educadors dels joves, i esperança per a tota la humanitat.

En molts dels seus somnis, Don Bosco va veure els salesians obrir cases en diverses parts del món. Va somiar i treballar molt, confiat en què els salesians sempre podrien posar la seva vida al servei dels joves, per la seva realització i felicitat.

Som part d’aquest mapa iniciat per Don Bosco. Avui, amb el nostre treball i el nostre testimoni, hem construït el mapa de present i caminem cap al futur amb esperança i alegria!

Que Maria Auxiliadora, que sempre va inspirar a Don Bosco, ens guiï en la construcció d’aquest nou gran mapa de la Congregació Salesiana!

El mapa està disponible en diversos formats al web sdb.org 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...