Premis Ciutadans a Salesians Sant Joan Bosco de València

26 noviembre 2021

Salesians Sant Joan Bosco de València va ser guardonat en la XXVII Edició dels Premis Ciutadans, en una gala celebrada per l’Associació Premis Ciutadans, el passat 24 de novembre en la Secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial a Madrid, en el marc del “III Congrés L’Era Digital Humanista de la Comunitat de Madrid”.

L’acte va començar amb la benvinguda i presentació de Víctor Jara, President dels Premis Ciutadans, qui va donar les gràcies als premiats per l’assistència a l’acte. Posteriorment, Carmen Artigas, Secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, dependent del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, va desenvolupar una ponència que va versar sobre el canvi humanista i social a través de la transformació digital. La Secretària d’Estat va destacar que cal “trencar les desigualtats socials per mitjà d’una transformació digital que arribe a tots” i va puntualitzar que és una tasca enorme “la responsabilitat de dissenyar el futur junts”, dotant de més competències digitals.

Després de la intervenció de Carmen Artigas, va arribar el moment del lliurament de premis. Salesians Sant Joan Bosco de València hi va ser la primera entitat a rebre el guardó. El pare Ángel, fundador i president de l’ONG ‘Missatgers de la Pau’ va ser la persona que va entregar el Premi Ciutadans a Juan Peris, director del col·legi salesià. En les seues paraules, el pare Ángel, amb la humilitat que li caracteritza, va destacar la relació i l’afecte que manté amb la Congregació Salesiana, tot recordant “la gran admiració que des de xiquet he tingut amb els Salesians i amb la Família Salesiana, en la gran figura del sacerdot Juan Bosco, en la cura dels joves del carrer, amb la seua mare, Mamà Margarita. Moltes felicitats”.

Després de les paraules del pare Ángel, Juan Peris va donar les gràcies per aquest guardó, posant en valor el treball que tantes i tantes persones del centre salesià realitzen cada dia. “En nom del col·legi, us agraïm aquesta distinció que recull en nom de tota una comunitat educativa del nostre col·legi”. El director del col·legi salesià va explicar l’enorme importància de l’educació per a formar persones. “Al llarg de la història de la Humanitat, s’ha trobat en l’educació la millor eina per a construir persones amb densitat humana, amb densitat també espiritual, i cada infant que ve al món, creiem que té el dret per a ser educat integralment i aconseguir la seua felicitat fent feliços els altres”. Va acabar donant les gràcies per aquest premi i a tots els que fan possible l’educació salesiana cada dia.

Altres premiats en l’acte, en la categoria ‘socials’, al costat de Salesians Sant Joan Bosco de València, van ser Arquitectura “AMB i “PER A” L’ÉSSER HUMÀ, UTC-UGT, THEMIS Dones Juristes i Paradors de Turisme d’Espanya. En la categoria “L’era digital”, els premis van ser per a Digitals, l’Excm. Ajuntament de Candeleda, EOI Escola d’Organització Industrial, Unaf Unió d’Associacions Familiars i l’Excm. Ajuntament de Alcorcón.

L’acte oficial va concloure amb una foto de família amb els membres de l’Associació Premis Ciutadans i els guardonats en aquesta XXVII Edició.

Premis Ciutadans
Els Premis Ciutadans van nàixer en els anys 90 del segle passat amb l’objectiu d’enaltir les virtuts solidàries i els valors ciutadans, alhora que sensibilitzar a la societat de la importància de valors com l’esforç, la dedicació i el compromís amb els ciutadans.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...