Podcast salesià, una nova manera d’escoltar la ràdio a Salesians Morón

8 noviembre 2021

Per Salesians Morón

Des de l’Escola Salesiana Sant Joan Bosco de Morón de la Frontera, els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO podran gaudir des de l’inici del curs d’una nova assignatura optativa.

L’assignatura en qüestió, ‘Oratori i Debat’, té com a objectiu conscienciar els estudiants de la importància i l’abast de tots els mitjans de comunicació, així com desenvolupar en ells un domini del llenguatge i la transmissió verbal, gestionant cadascun dels elements que el componen: nou vocabulari, pauses, silencis, connectors, entonacions… Tot això juntament amb un grup d’alumnes extraordinaris que treballen cooperativament i que cada setmana fan la seva part perquè aquesta nova assignatura creixi d’una manera molt exitosa dins de l’escola.

«Com a complement a l’assignatura, s’ha instal·lat una emissora de ràdio en el centre a la qual els alumnes van setmanalment a posar en pràctica aquests objectius, com la locució, el debat, el ‘storytelling’, l’argumentació, així com l’adquisició d’habilitats comunicatives, que són tan importants per als seus futurs càrrecs professionals», comparteixen des del centre salesià.

En el seu estudi de ràdio han començat a realitzar les seves primeres emissions i enregistraments que ja es poden gaudir accedint a les xarxes socials i a la pàgina web de l’escola. «Ho fan en forma de podcasts, es tracta de petits episodis gravats en àudio i retransmesos en línia perquè l’espectador es descarregui des del seu dispositiu (ordinador, tauleta, mòbil…) Escolteu-lo sempre que vulgueu. A més, tot i que estan disponibles en línia, una de les seves característiques fonamentals és la possibilitat de descarregar-les per escoltar-les fora de línia»,afegeixen.

Aquesta iniciativa és rebuda amb gran interès i il·lusió pels alumnes que l’estudien, perquè la seva intenció és clara: seguir aprenent d’una manera significativa mentre expliquem a través dels seus podcasts tot el que passa a l’Escola Salesiana.

Altres projectes salesians

Després de l’èxit dels podcasts que ofereix la Diputació en la Bona Nit Salesiana durant l’Estat d’Alarma, són moltes les cases salesianes que s’han anat sumant als avantatges del podcast per donar a conèixer les diferents iniciatives dels entorns i seguir creixent, com és el cas de Salesians Màlaga amb el seu programa 50×15. Moltes altres cases ja feia anys que utilitzaven aquesta eina, com Don Bosco Ràdio de Salesians Ibi, Ràdio Bosco de Salesians San Juan Bosco de València, Ràdio Valdocco de Salesians La Orotava, Salesians Triana Ràdio o SalesianosLAM RADIO a La Almunia.

També el confinament que es va viure a la primavera de 2020 va comportar la posada en marxa de projectes amb podcasts educatius com el de Manuel García. Aquest utrerà, professor de l’escola salesiana ‘Nostra Senyora del Carme’, va posar en marxa ‘Estuviendo’, on aborda diversos temes per ajudar les famílies. Aquest projecte ja pot guanyar el premi al millor podcast, gràcies al concurs que organitza cada any l’Associació d’Escolta de Podcasting.

La pandèmia i els nous hàbits d’entreteniment i informació han marcat la revolució del podcast; els continguts d’àudio sota demanda. A l’augment i gran varietat de canals, s’ha sumat l’augment de seguidors i noves generacions.

Amb aquesta finalitat, sorgeix #DameLibros, el canal oficial de podcasts d’Edebé que vol apropar-se a mestres, llibreters i lectors amb la voluntat de consolidar una comunitat que valori i vulgui seguir impulsant la literatura infantil i juvenil com a eina de desenvolupament i impacte en la formació lectora dels joves.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...