Pastoral de la Fundació Ángel Tomás proposa mirar-nos sense filtres

3 marzo 2021

Per FISAT

Des de la pastoral de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ens conviden a mirar-nos sense filtres. Una campanya que ens ajudarà a reflexionar sobre la importància d’aprendre a treure aquests filtres que distorsionen la mirada, per ser millors i a viure en autenticitat.

Aprofitant que enguany coincideixen en un període de temps Pasqua i Ramadà, s’ha vist l’oportunitat de tractar la campanya en conjunt. Per a això, s’ha triat un pilar fonamental tant en Quaresma com en Ramadà i en general, per a totes les religions: el dejuni.

«En totes les religions hi ha la necessitat de «fer dejuni», de reduir la vida a l’essencial i renunciar a certes coses». El dejuni té a veure amb la mirada. Amb mirar-se a un mateix: fixar-se en allò que ens alimenta, mirar-se amb més compassió, treure el que ens fa mal i el que ens impedeix ser nosaltres mateixos.

La campanya «No hi ha filtres» pretén generar recursos i espais per a una mirada interior. Un temps de conversió cap a l’autèntic. Per a això, es contextualitza en els filtres de la xarxa social «Instagram». Filtres que distorsionen la mirada, que no permeten ser un mateix i que no dóna valor a l’autèntic. Aprendre a treure aquests filtres ens ajuda a ser millors i a viure en autenticitat.

Treballar des de la pluralitat religiosa

L’equip de Pastoral de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha preparat un material dins de la campanya Quaresma-Pasqua per treballar en els projectes de l’entitat.

Des de la realitat que es presenta a les plataformes socials salesianes #Sinfiltros respon a la pluralitat religiosa que hi ha a FISAT que és una oportunitat i, en cap cas, una cosa que ens hagi d’allunyar. «Sabem, els que pertanyem a la fundació que la diversitat és motiu de celebració, però no per això hem de deixar de viure allò en el que creiem i ens dóna identitat. Aquest any plantegem un material centrat en allò que ens uneix amb la celebració del Ramadà musulmà, «el dejuni». Per tant, «sense filtres» ens ofereix l’oportunitat de treballar els mateixos materials per igual, encara que en temps diferents, un material que pretén fer revisions de la nostra vida i qüestionar si li sobren alguns «filtres» per fer-la més autèntica, més real, més de Déu «.

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...