Ouaga: l’alternativa és la formació de qualitat

22 julio 2021

A Burkina Faso la taxa de desocupació és molt alta, especialment a la capital Ouagadougou. Les joves tenen moltes dificultats per acabar l’educació bàsica i optar a la formació professional. Una situació que es tradueix en manca d’oportunitats per accedir al mercat laboral en unes condicions dignes. Per això, els Salesians treballen al barri de Belleville des de 2013, en el Centre de Formació Professional Don Bosco, per a facilitar una alternativa de qualitat a les dones joves amb escassos recursos i amb càrregues familiars. A través dels tallers de costura, perruqueria, cuina i informàtica, les joves poden capacitar-se professionalment per a accedir a un treball decent o muntar el seu propi taller.

Gràcies al finançament del Ayuntamiento de Utrera i de la Diputación de Huelva, i a les donacions particulars dels nostres socis, sòcies i persones que col·laboren de les cases salesianes, Bosco Global recentment ha finalitzat dos projectes de Cooperació Internacional que han modernitzat tot l’equipament i els materials dels tallers, millorant el servei que ofereix el centre i les competències de l’alumnat a l’hora d’accedir a un lloc de treball.

Les estudiants del centre agraeixen i valoren positivament el salt de qualitat que s’ha donat, que gràcies a les millores implementades poden, en el cas dels tallers de costura, disposar d’una màquina de cosir per a cada alumna, i promocionar la confecció dels mocadors tradicionals “Faso Dan Fani”, que posen en valor la cultura burkinesa i el consum local. Les joves continuen la seva formació per a convertir-se, el dia de demà, en bones professionals del sector de la costura i la perruqueria.

El projecte ha contribuït, a més, a millorar les condicions higièniques del centre i les mesures de prevenció de la COVID-19, i així evitar els contagis.

Per últim, durant uns quants mesos s’han desenvolupat tallers d’autoocupació per aquelles persones que tenen inquietuds per muntar la seva pròpia empresa, i a través de l’oficina d’inserció, se les ha acompanyat en aquest procés per a posar en marxa la seva activitat.

Des de Bosco Global agraeixen a totes les persones que feu possible que aquestes joves tinguin una alternativa que els obri més oportunitats per a millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...