Orientacions a joves salesians sobre acompanyament

12 septiembre 2020

Per ANS

Una sèrie de deu vídeos breus i densos de contingut, per a utilitzar com a “petites llavors” destinades a fer brollar la reflexió sobre el text Joves salesians i acompanyament – Orientació i directrius, és la nova proposta que el Dicasteri per a la Formació ofereix a les cases salesianes de formació inicial. Una iniciativa que parteix avui amb un vídeo d’introducció que il·lustra l’itinerari proposat, mes per mes fins a juny de 2021.

Tenint en compte l’interès que ha despertat la sèrie de vídeos dedicada a la Animació i govern de la comunitat – El servei del director salesià, a final de mes sortirà una nova edició vídeo sobre la primera part del text, dedicada a la identitat consagrada salesiana.

En canvi, ara es realitza una nova iniciativa multimèdia destinada a afavorir la lectura i assimilació del document sobre l’acompanyament. La finalitat del vídeo és aconseguir de la manera més immediata i eficaç possible als joves salesians presents a les cases de formació inicial, i a través d’ells donar suport a una reflexió compartida sobre els principals temes de Joves salesians i acompanyament – Orientació i directrius.

Aquest text ha nascut gràcies a la participació de més de 4 mil joves en formació i salesians acompanyants i és un document que el Rector Major, pare Ángel Fernández Artime, ha aprovat amb el seu Consell i ha presentat al Capítol General 28°. Ara es busca escampar-ho i obtenir una eficaç recepció a les cases salesianes, en particular entre les comunitats de formació inicial. D’allí va néixer la idea d’aquests vídeo-llavors, realitzats en 5 idiomes per joves que es dirigeixen als de la seva edat en altres països i cultures per a reflexionar junts sobre temes, les oportunitats i els desafiaments relacionats a l’acompanyament personal salesià avui.

Els vídeos – disponibles en espanyol, anglès, italià, francès i portuguès – tenen una durada d’uns tres minuts cadascun i són idonis per tant a la seva difusió en les xarxes socials. Entre els temes posats figuren: la joventut i la capil·laritat de la presència dels salesians en formació com un gran recurs; l’originalitat de l’acompanyament en el carisma salesià; crear confiança, cor del sistema preventiu en la formació.

El vídeo de presentació està disponible des d’avui en sdb.org, en els canals idiomàtics de ANSChannel en YouTube, i en la web https://formazionesdb.org/. Es preveu la difusió d’un vídeo cada mes, des de setembre 2020 a juny 2021.

Cada vídeo conclou amb algunes preguntes per a estimular la reflexió personal i comunitària. És acompanyat per una fitxa –en PowerPoint o PDF – que aprofundeix el *focus de cada vídeo, és a dir la idea generadora del document que es vol centrar en aquest mes, posant en evidència les oportunitats i desafiaments.

Per a concloure s’ha convidat a compartir el propi pensament sobre cada “llavor” en la plataforma web, tornant així el diàleg i el debat realment mundial.

El vídeo sobre la primera “llavor” estarà disponible en xarxa – sempre en la seva sdb.org, en els canals idiomàtics de ANSChannel i en la web www.formazionesdb.org – dijous que ve 10 de setembre.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...