«Obres i serveis socials salesians a Europa»

15 noviembre 2021

Per ANS

El precongrés «Obras y servicios sociales salesianos en Europa» es va celebrar el passat dilluns 8 de novembre amb la participació activa de 23 representants provincials i nacionals d’obres i serveis socials de les regions salesianes d’Europa Central-Nord i Mediterrània. L’acte el va presidir el salesià Miguel Ángel García Morcuende, Conseller General de Pastoral Juvenil, i de la Inspectoria Salesiana de Maria Auxiliadora hi van participar en Joan Valls, coordinador inspectorial de Plataformes Socials, i Paco Estellés, coordinador estatal.

Durant l’esdeveniment es van donar indicacions per a promoure el treball en xarxa en el continent europeu buscant una reflexió comuna sobre els diferents tipus d’obres i de serveis socials que s’ofereixen en les Inspectories Salesianes. La finalitat última de la trobada, de fet era enfortir «la proposta evangelitzadora dels joves en risc», «la identitat carismàtica de les presències», «la cultura orgànica de les obres a partir del Projecte Educatiu-Pastoral Salesià (PEPS)»,» la formació comuna» i «la visibilitat de l’impacte d’aquest entorn en la societat «.

El recorregut del precongrés preveu la conformació de grups de treball a nivell continental de tal manera que es pugui establir un mapeig de l’activitat social que es desplega en el territori, comptar amb una base de dades i un arxiu digital que permeti la sistematització de les dades més rellevants de l’entorn d’obres i serveis socials salesians.
D’igual manera, també existeix la gran oportunitat per a oferir junts respostes als grans reptes de l’educació social a Europa, com l’educació a la fe de joves en risc en contexts seculars, i la pregunta de la migració i la integració cultural.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...