Nous recursos formatius de les Plataformes Socials Salesianes

17 febrero 2021

Per Salesians Comunicació.

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes presenta nous materials per a la formació: un quadern sobre l’impacte emocional de la Covid-19 sobre la infància vulnerable, nous tríptics, una infografia i vídeos sobre orientació jurídica per a persones migrants i una publicació sobre joves sol·licitants de protecció internacional en el sistema d’acollida.

Millorar la intervenció educativa en temps de pandèmia

Tenint en compte la situació viscuda durant l’últim any i, sobretot, les grans repercussions en la societat, la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, arran de les jornades formatives en línia per fer front a aquesta situació en el treball amb la infància vulnerable , publica el quadern formatiu “Impacte emocional de la Covid-19 sobre la infància en situació de vulnerabilitat: Alternatives metodològiques en la intervenció socioeducativa”.

Amb aquesta publicació es vol prendre consciència de l’impacte emocional en el vincle educatiu i la realitat de la intervenció, generar un aprenentatge sobre nous processos educatius virtuals en l’acompanyament i donar a conèixer noves propostes metodològiques aplicades a la intervenció en línia.

Persones migrants amb drets

Els nous tríptics, la infografia i vídeos han estat publicats en el marc del projecte d'»Orientació jurídica per a persones migrants». Aquest programa d’assessorament per a l’orientació jurídica de la població migrant respon a les necessitats de cada persona i s’ofereix informació jurídica adequada i actualitzada als requeriments externs i a la regulació legislativa.

Els tríptics i la infografia estan elaborats pel grup de treball format per advocats i advocades de les entitats membres. Tant la infografia sobre l’ingrés mínim vital com els tríptics de dret laboral i de regularització de menors estan disponibles en castellà, anglès, francès i àrab. La fi d’aquests materials és facilitar informació veraç i de qualitat a les persones destinatàries dels nostres projectes i de qualsevol que es trobi amb la necessitat d’estar degudament informada per prendre decisions encertades que afavoreixin el desenvolupament del seu projecte migratori. A més dels tríptics i infografia, s’han elaborat vídeos d’assessorament jurídic orientats a la formació dels equips educatius i professionals de les entitats, amb la finalitat que puguin al seu torn assessorar i informar les persones destinatàries dels projectes.

Per a la realització d’aquests materials el grup d’advocats i advocades d’orientació jurídica de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat de Dret de la Universitat de Comillas a Madrid, a través de l’assignatura d’aprenentatge servei.

Acompanyant joves sol·licitants de protecció internacional

Amb aquest segon quadern, que porta per títol “Jóvenes en el sistema de acogida: el desafío de(re)construir su autonomía vital frente a las dinámicas de poder”, la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes dóna continuïtat al procés formatiu amb els equips vinculats a la protecció internacional, posant especial accent en la necessitat de fer un treball introspectiu i de deconstrucció, fixant-nos en la mirada i allunyant-nos dels «clàssics receptaris», que permeti a l’equip educatiu comprendre el significat real d’autonomia i inclusió social. Aquesta publicació s’emmarca dins del Programa d’Acollida Integral per a joves sol·licitants de protecció internacional i refugiats en situació de vulnerabilitat, que va començar al gener de 2018.

L’impuls cap als espais participatius protagonitzats per la joventut, el treball comunitari i en xarxa, així com l’abordatge de noves narratives que combatin els discursos d’odi constitueixen els elements clau que trobarem en aquest llibre per fer possible la veritable autonomia, així com aconseguir la dignitat i la inclusió que mereixen per dret al país d’acollida.

Des de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes anuncien que «seguirem apostant en formació per capacitar i millorar la nostra intervenció educativa en favor de les nostres persones destinatàries, com a element transversal en tots els programes de l’entitat». Aquests recursos útils per a la tasca educativa, que es poden descarregar gratuïtament en aquesta web, compten amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat (a través de la X Solidària), del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, el Fons Social Europeu i el Fons d’Asil, Migració i Integració.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...