Nou estudi sobre xarxes socials i infància

10 octubre 2021

Per Salesianos info

«La nostra motivació parteix de la necessitat de realitzar una investigació que se centri en la percepció i en l’experiència de les i els mateixos menors, pel que fa a l’ús extrem i els riscos amb les noves tecnologies i internet», expliquen des de l’organització. El propòsit d’aquest estudi és conèixer, analitzar i aprofundir en temàtiques d’interès social com la bretxa digital, violència digital i sistemes de referència en línia de menors d’edat.

Gràcies a la metodologia pràctica, lúdica i participativa, s’ha promogut l’acció preventiva al temps que s’han recaptat dades significatives per avançar en la comprensió d’aquesta realitat, de forma estructurada i sistemàtica.

Algunes de les conclusions de l’estudi han estat:

  • Una actitud obedient del menor d’edat i una permissivitat del món adult comporten un ús pautat d’Internet.
  • Una actitud obedient del menor d’edat, amb un control des del món adult, farà que aquests siguin dependents del seu grup d’iguals i que es retardi el seu accés al món digital.
  • Una actitud atrevida del menor d’edat al costat de la permissivitat del món adult comporten un empoderament de la menor.
  • Una actitud atrevida del menor d’edat i un control des del món adult fan que aquest oculti la seva empremta digital, creant una bretxa generacional.

Amb aquesta investigació, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco vol enviar una sèrie de missatges en pro de la informació i la conscienciació necessàries en matèria de prevenció de la discriminació i la violència i oferir orientació mitjançant la visibilització i l’acompanyament en estratègies d’acció per els referents educatius. A més, la Confederació Don Bosco està treballant en un nou estudi, que veurà la llum en els propers mesos, per analitzar l’impacte de la pandèmia pel que fa a l’ús de les xarxes socials i internet.

Descarregar estudi: https://bit.ly/3iFN69A

Infografies i més informació: https://www.confedonbosco.org/proyectos/estudio-del-uso-de-redes-sociales-en-menores/

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...