Neix el Premi Don Bosco Junior

3 enero 2022

Per Redacció Zaragoza

Dins del marc del Premi Nacional Don Bosco neix aquest certamen dirigit a nois i noies més joves, que estiguin cursant de 4t a 6è d’Educació Primària o Educació Secundària Obligatòria, o siguin alumnes de Centres d’Educació Especial pertanyents a col·legis públics, concertats o privats de la ciutat de Zaragoza.

L’objectiu principal del premi és estimular la capacitat creativa, innovadora i de recerca de joves talents, promovent el desenvolupament d’iniciatives que contribueixin a avançar cap a la consecució dels èxits dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que en aquesta primera edició se centraran en els ODS 7 Energia assequible i no contaminant, relacionat amb l’ODS 12 Producció i Consums responsables i ODS 13 Acció pel clima.

Els participants exposaran (si la situació sanitària ho permet) el seu projecte en un acte públic el 9 de juny del 2022.

Un jurat establert pel centre avaluarà els projectes presentats tenint en compte la seva originalitat, viabilitat, el possible impacte social, la qualitat de la presentació i el treball en equip, determinant els guanyadors de cada categoria.

Tots els participants rebran un diploma per la seva participació i els grups guanyadors, rebran un kit de material didàctic vinculat a l’ODS treballat que serà lliurat per una empresa amiga del Premi Nacional Don Bosco.

Podeu consultar les bases al següent enllaç.

La 35ena edició

La 35a edició del Premi Nacional Don Bosco va tancar el període d’inscripció l’1 de desembre passat amb rècord de projectes presentats. En total, s’han rebut 83 projectes que concursen en les diferents àrees i categories. Es tracta d´un 33% més de participació que en edicions anteriors, segons informa Begoña Sevil, coordinadora del certamen.

En aquesta 35a edició els projectes seleccionats presentaran els seus projectes els dies 9 i 10 de març de 2022 a Saragossa de manera presencial, sempre que la situació sanitària ho permeti.

Sobre el Premi Don Bosco

El Premi Nacional Don Bosco és un Certamen que organitza el Centre Salesià Nuestra Señora del Pilar de Saragossa. La seva raó de ser és fomentar la Creativitat, la Recerca i la Innovació entre els nostres joves.

Hi participen alumnes de centres de l’Espai Europeu, independentment de la titularitat, pública o privada. El seu èxit més ressenyable és el desenvolupament personal i professional dels joves estudiants, així com la seva inserció al món empresarial.

El Premi Nacional Don Bosco estimula la iniciativa del professorat, de l’alumnat, dels centres educatius i de les empreses; reconeixent i promovent el treball en equip, la iniciativa i l’esperit emprenedor, a través de projectes d’innovació i de recerca, els quals suposen un reforçament en el procés educatiu.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...