Neix el “Don Bosco Global Youth Film Festival” per reunir joves de 134 països del món

22 julio 2021

Un festival de cinema salesià mundial, un projecte únic per fer participar als joves a nivell global amb l’elaboració de curtmetratges en una gran iniciativa de protagonisme juvenil, intercanvi artístic i de valors, É s el​“Don Bosco Global Youth Film Festival” que se celebrarà durant dos dies, el 18 i 19 de novembre de 2021, en centenars de llocs diferents, al llarg de tots els fusos horaris de 134 països del món.

Serà una veritable «festa del cinema» per als joves i amb els joves. Podrà participar-hi qualsevol persona menor de 30 anys, independentment de la seva religió o la pertinença a les presències salesianes, encara que òbviament tindran  prioritat les persones vinculades a les cases salesianes.

La idea d’una festival mundial capaç de fer participar a milers i milers de joves de tot el món ve directament del Rector Major dels Salesians, el pare Ángel Fernández Artime, que ja havia començat a acariciar aquesta idea en el sexenni passat i que ha sentit ara l’oportunitat. Per la pandèmia, el món necessita l’energia i la mirada d’esperança dels joves.

El festival, de fet, tindrà com a tema, el lema de l’Estrena del Rector Major per al 2021, «Ens mou l’Esperança», i inclou tres categories en què joves de tot el món podran presentar les seves obres: curtmetratges (vídeos d’1 minut i de 10 minuts), vídeos animats (d’1 minut i de 5 minuts) i vídeos musicals (fins a 5 minuts).

L’esperança la porten els joves

I per fomentar encara més la participació, el Dicasteri de la Comunicació Social ha previst importants premis per als vencedors, per un import total de 100 mil euros. Els guanyadors seran decidits per tres jurats per categoria, compost per personalitats del món cinematogràfic, personalitats juvenils i autoritats del món salesià.

«És una iniciativa que compleix nombrosos objectius del Programa del nostre Dicasteri per a aquest sexenni, en què va participar-hi específicament Gildàsio Mendes, Conseller General de Comunicació Social. Es tracta d’una proposta de comunicació en una perspectiva pastoral educativa, una forma d’estar activament present en el món digital amb una clara identitat salesiana, anunciant la Bona Nova i el Missatge de l’Estrena2021. A més, afavorirà el diàleg educatiu i creatiu per evangelitzar els joves en el seu hàbitat digital, promourà el protagonisme dels joves en la construcció d’un món millor i desenvoluparà la sinergia entre salesians i joves tant a nivell local com global».

Una altra iniciativa interessant, en aquest sentit, és precisament la d’involucrar als mateixos joves que graviten en els cercles salesians com «ambaixadors de l’esperança», perquè puguin promoure el festival entre els seus companys i així contribuir a la difusió del missatge que volen oferir.

«Aquest Festival (DBGYFF) és veritablement el primer en el seu gènere -va explicar Don Harris Pakkam, Coordinador de la iniciativa-. És un festival a nivell mundial ofert als joves cineastes, que amb el seu talent contribuiran al bé comú. Volem donar-los a ells un punt de trobada atraient, per fer que s’informin, aprenguin, es diverteixin i entenguin el món i aquells valors que els ajuden a viure bé. Al mateix temps volem ‘incendiar el món amb l’esperança’, amb una espurna que ells mateixos són cridats a defensar, inculcar i desenvolupar en la societat postcovid «.

El festival compta amb un web de referència

Si es tracta d’un festival «difós» a tot el món, «és important el paper de la plataforma web https://www.dbgyff.com, molt més que el «lloc del festival». De fet, els aspirants a cineastes la trobaran, en cinc idiomes (anglès, italià, francès i portuguès), tota la informació i els recursos necessaris, a més hauran de gestionar la fase d’enviament del vídeo, podran controlar l’avanç dels treballs, controlar les activitats dels diferents jurats, i a l’acabar el festival,  veure tots els vídeos que participaran en la iniciativa.

El DBGYFF, que té com a objectiu convertir-se un esdeveniment anual, pretén ser un festival de cinema de rellevància mundial i un esdeveniment mediàtic de gran profunditat, que vol comptar amb la participació del major nombre de participants i espectadors, en el major nombre de seus.

Per participar enviant una proposta en vídeo al DBGYFF hi ha temps fins al 30 de setembre.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.