«Els invisibles»

21 septiembre 2020

Invisibles, es creuen amb nosaltres passant desapercebuts. Invisibles -i vulnerables- pateixen el rebuig. Invisibles, impulsats per la pobresa absoluta, per la seva manca de drets i oportunitats. Invisibles, viuen de l’esperança d’una vida millor, d’un futur digne.

Entre març i setembre de 2020, la Fundación Don Bosco va atendre en vuit localitats d’Andalusia i Canàries a 163 joves estrangers -d’entre 18 i 21 anys- en situació de carrer, sense recursos econòmics i que no tenen cobertes les seves necessitats bàsiques, a través de el Projecte «Acompanyament Educatiu a Joves». Invisibles per a molts, però no per a la Fundación.

Joves que majoritàriament provenen de el Servei de Protecció de Menors. Són nois i noies que van residir en centres de menors i que actualment es troben en situació de sense llar, vivint en albergs o pisos compartits. Aquesta situació els impedeix generar les condicions necessàries per als seus processos de desenvolupament personal, la seva capacitat d’emancipació i la plena autonomia.

La Fundación Don Bosco, atenent el lema de l’Estrena 2021 que el Rector Major va lliurar a la Família Salesiana «Ens mou l’esperança:» Vull fer noves totes les coses «(Ap 21,5)», reafirma el seu compromís per aquests i aquestes joves que es troben, sens dubte, entre els predilectes de Don Bosco.

Fidels al carisma salesià, és el nostre deure fer visible la realitat de les persones que pateixen, que necessiten el suport de l’Administració i de la societat que els acull, tornant-se imperatiu encara més urgent en moments de tanta incertesa i dolor com els que es viuen actualment . A les nostres mans està el «fer-los visibles», el posar-los noms, el conèixer les seves històries, els seus temors, els seus somnis … fem visible l’invisible!

Actualment, aquest projecte es desenvolupa amb fons propis de la Fundación Don Bosco i amb la col·laboració de la Família Salesiana i Misiones Salesianas. Compta, a més, amb el suport de la Junta d’Andalusia, l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife i Fundación el Palmar.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...