Els centres juvenils Trobada d’Amics i Club Amics presenten els seus desitjos de futur

17 octubre 2020

Per Salesians Comunicació

La Revista SMX en el seu número 60 presenta dos dels centres juvenils de la *Inspectoría María Auxiliadora. Aquest mes toca el torn a Trobada d’Amics de la presència salesiana de Zaragoza i a Club Amics en Salesians Huesca. El Club Amics actualment compta con 257 destinataris de 9-17 anys i 43 animadores de 18 a 26 anys, mentre que Trobada d’Amics té 280 destinataris de 6-18 anys i 45 educadores de 18 a 28 anys. Com a desig per al futur des de Zaragoza esperen «saber adaptar-se a la situació que estem vivint, per a poder tornar a gaudir de l’educació en el temps lliure con les nostres famílies i destinataris i continuar creixent». Mentre que des de Huesca expliquen que ho centre juvenil s’està nodrint i creixent gràcies a l’amabilitat i al sentit de generositat salesià. «Això es deu al fet que, en aquests temps tan complicats per al temps lliure, estem innovant i creant, el centre juvenil, passarà a convertir-se en una secció en la qual prevalguen els projectes i ho aprenentatge servei, orientats i acompanyats por l’ONG Bosco Global, a més hem començat una col·laboració con ho col·legie i la javierada per a organitzar excursions i caminades conjuntes i estem buscant ajuda en la Universitat per a rebre formació sobre activitats ho medi natural i poder eixir a utilitzar alguna cosa que tenim tan cerca i que tant nos aporta. El desig per al futur de CACJ es que es continue la senda de la fe en Déu, Jesús i la manera d’ensenyar de Don Bosco, sense deixar de créixer i avançar cap al que la societat i els destinataris demanden i tenint sempre ho centre l’amor que els salesians i els monitores demostren por els joves» afigen des del Club Amics.

El Club Amics normalment té 5 secciones diferenciades, en les quals es realitzen diverses activitats. Aquestes secciones somni: Ludoteca, els divendres de 18.00 a 19.45, es realitza obertura de sales i es deixa material per a realitzar joc lliure, a aquesta secció poden acudir destinataris des de 4° de EP fins a 2° de l’ESO, malgrat això si ve algun grup de destinataris més major i hi ha lloc al pati també s’uneixen a la ludoteca, Centre Juvenil, els divendres de 21.00 a 23.30, es fan obertures de sales, activitats i se sopa con els destinataris que comprenen edats entre 3° de l’ESO i 1° de Batxillerat, Musical, els divendres en el mateix horari de ludoteca, de 18.15 a 20.00 i con destinataris de 3° de l’ESO a 1° de Batxillerat i Xicotets i Majors, que es realitzen els dissabtes de 17.30 a 20.00 con destinataris de 4° a 6° de *EP i de 1° a 2° de l’ESO, respectivament, con ells es fan gymkhanas, kermes i activitats més guiades. Per última, els divendres de 18.00 a 20.00 tenen lloc els assajos de la batucada, de la qual pot participar qualsevol destinatari i pare del centre.

Per la seua part Trobada realitza tres tipus d’activitats: activitats de secció, que es realitzen entre el divendres por la nit per als majors, i ho dissabte por la tarde per als xicotets, tallers (musical, cor, tècnica i escola de teatre) i activitats generals que es realitzen en dates destacades per a totes les secciones del centre juvenil  (festa d’inici, activitat de nadal,  Trobacampada, Party Bosco, compleix benèfic).

 

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...