«Los Bienes Muebles del Ayuntamiento de Úbeda»

27 septiembre 2021

Per Salesians Úbeda

La presentació va comptar amb l’assistència de la regidora de cultura de l’Ajuntament d’Úbeda, Dña. Elena Rodríguez, i el gerent de la FundacióCaja Rural de Jaén, D. Luis Jesús García-Lomas. Tots dos van fer referència a la importància d’aquesta publicació per al patrimoni de la ciutat i de la província de Jaén. A l’acte també va estar present el professor i doctor de la Universitat de Jaén D. José Manuel Almansa, qui ha estat l’encarregat d’elaborar el pròleg.

El passat dijous 9 de setembre, en l’inigualable marc de l’auditori de l’Hospital de San Jaime d’Úbeda, va tenir lloc la presentació del llibre “Los Bienes Muebles del Ayuntamiento de Úbeda. Estudio y catalogación”. Una obra que ha estat elaborada per l’historiador de l’art David Rodríguez Martínez, professor de secundària de el departament de geografia i història de Salesians Úbeda.

L’objectiu d’aquest treball era crear un registre i estudi de cadascuna de les pintures, escultures i arts sumptuàries d’especial valor històric-artístic que guarda l’Ajuntament de la nostra ciutat, i que funcioni com a instrument de salvaguarda i protecció del nostre patrimoni. A més, aquesta publicació pretén difondre i servir com a font documental per a futures investigacions.

El llibre està dividit en tres grans capítols; el primer recull la importància i evolució a nivell legislatiu de la catalogació, un segon capítol descriu quin ha estat l’origen dels fons artístics de l’Ajuntament d’Úbeda i l’últim, estudia i analitza gairebé un centenar d’obres artístiques que atresora el consistori ubetense.

Per a l’elaboració, l’autor ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquesta localitat, que li ha facilitat l’accés a totes les obres per dur a terme el treball de camp, i amb la Fundació Caja Rural de Jaén, que a través de la seva línia editorial ha donat forma física com el llibre a aquesta investigació.

La presentació va comptar amb l’assistència de la regidora de cultura de l’Ajuntament d’Úbeda, Sra. Elena Rodríguez, i el gerent de la Fundació Caja Rural de Jaén, D. Luis Jesús García-Lomas. Tots dos van fer referència a la importància d’aquesta publicació per al patrimoni de la ciutat i de la província de Jaén. A l’acte també va ser-hi present el professor i doctor de la Universitat de Jaén D. José Manuel Almansa, que ha estat l’encarregat d’elaborar el pròleg.

En definitiva, aquest llibre pretén portar un trosset del patrimoni de la ciutat dels turons a cada una de les llars.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...