L’Hospital Quirónsalud Córdoba realitza un estudi radiològic a la Verge Maria Auxiliadora del Santuari de Salesians per a la seva restauració

30 agost 2021

Per: La Voz

L’ Hospital Quirónsalud Córdoba ha realitzat un estudi radiològic a la imatge de la Mare de Déu Auxiliadora del Santuari dels Salesians per conèixer l’estat de conservació intern de la talla i poder dissenyar la seva posterior restauració, que duran a terme els escultors cordovesos Juan Jiménez i Pablo Porras, que han supervisat els estudis realitzats al centre.

El resultat de l’estudi serà determinant per restaurar la imatge de la Comunitat Salesiana i que està coordinant l’Arxiconfraria de Maria Auxiliadora a Córdoba. En concret, s’han realitzat radiografies de l’escultura tallada en fusta per elaborar l’informe definitiu de la feina a realitzar per l’equip de restauradors. S’ha utilitzat un equip amb tècnica fluoroscòpica, amb el qual s’han pres imatges de detall que podran ser processades per valorar l’estat de la talla i escometre el treball de restauració amb la major informació.

Aquesta imatge de la notícia, obra dels tallers Salesians de Barcelona Sarrià de 1908, ha estat restaurada en tres ocasions anteriors i va ser coronada canònicament el maig de 2009.

També et pot interessar …

“És hora del Capítol General 28”

“És hora del Capítol General 28”

En el document “Reflexions post-capitulars”, que el Rector Major D. Ángel Fernández Artime va lliurar a la Congregació, s’hi mostra en diferents entregues en vídeo les Línies Programàtiques.