L’esport educatiu salesià camina amb pas ferm

18 junio 2021

Per Salesians Comunicació. 

El passat 17 de juny els referents de l’Esport Educatiu de les Cases Salesianes la Inspectoria Maria Auxiliadora van aprofitar per reflexionar, dialogar i mirar al futur amb esperança. Segons el delegat inspectorial de Pastoral Juvenil, Jordi Lleixà, «aquesta trobada en línia va voler ser un moment de compartir com s’ha dut a terme l’esport educatiu en aquest any tan complicat i ajudar als participants a mirar al futur amb esperança».

Després d’un moment de pregària, els referents van tenir ocasió de presentar-se, i tot seguit submergir-se en el tema de reflexió titulat ‘L’esport després de la Covid-19’. Van poder presentar experiències, dialogar en grup i oferir informacions diverses sobre l’esport educatiu. A més des de l’experiència del curs que estem acabant van valorar allò après per poder afrontar el futur, i van tractar de projectar el curs vinent pel que fa a l’esport educatiu.

L’esport educatiu salesià

Des del marc escolar, l’esport pot arribar a la seva màxima expressió educativa. S’ha de posar especial atenció en tenir cura de la coordinació entre els educadors que desenvolupen la seva tasca en aquest ambient i els que ho fan des d’organitzacions esportives extraescolars.

La plataforma escolar pot ser idònia per a garantir la continuïtat entre la tasca educativa del professional de l’educació física, i la del monitor que comparteix també amb els infants i joves gran quantitat d’hores, en horari no lectiu, però en el mateix espai físic. Són molts els eixos transversals que es treballen a l’escola i que es poden abordar des de l’esport extraescolar: Educació ambiental, Educació per la pau, Educació del consumidor, Educació per a la igualtat, Educació viària i Educació per la salut.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...