Les Plataformes Socials Salesianes van acompanyar més de 52.000 persones en els moments més difícils de la Covid-19

25 agosto 2021

Per: Plataformes Socials Salesianes

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes presenta la memòria 2020 en la qual es recull tota la feina que les entitats membre i totes les persones que formen part d’elles han realitzat en favor de les més vulnerables de la societat. Una activitat que ha estat marcada pels durs efectes de la crisi de la Covid-19.

Durant 2020, 52.667 persones van participar en algun dels més de 500 projectes que les plataformes socials salesianes desenvolupen a 74 municipis gràcies als més de 1.700 treballadors i 900 persones voluntàries, amb la col·laboració de diferents entitats finançadores.

En aquesta memòria no només es recull la tasca realitzada durant l’any 2020, sinó que també es poden trobar diversos testimonis d’algunes persones que col·laboren o han col·laborat en el creixement de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes que el 2020 ha celebrat els seus «20 anys en comunitat «. Aquests testimonis expliquen el que ha suposat per a elles participar d’aquest projecte conjunt amb la mirada posada en les persones que més ho necessiten. «Gràcies a totes elles per aquest temps compartit i espero que en el futur, les persones que conformen aquesta organització puguin contemplar el passat amb el mateix orgull amb que jo ho faig, per això tenim el repte de seguir treballant com fins ara» diu Paco Estellés, president de la entitats, en la presentació de la publicació.

Una nova edició de Toma las Riendas, la continuació del programa d’acollida a joves sol·licitants de protecció internacional i del programa d’orientació jurídica, el començament en el treball del Pla d’Igualtat, la nova plataforma de formació en línia o l’eina de mapeig «Red·In «han estat algunes de les fites que es reflecteixen en la memòria. Al que també se li suma el treball de l’àrea d’economia de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes a través de la qual es canalitzen totes les sol·licituds de subvenció, les seves justificacions i els requeriments que generen i que es porta una gran part d’esforços i temps de treball de l’equip humà.

Les plataformes socials salesianes continuen treballant per seguir sent un referent significatiu de l’acció i polítiques socials i educatives d’Espanya i consolidar-se com un espai vertebrador de reflexió, formació i innovació sobre la resposta salesiana en l’àmbit social.

Per a més informació, visita www.psocialessalesianas.org/memoria-2020.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...