Les Escoles Salesianes d’Europa mantenen el seu compromís amb la Formació Professional amb el projecte DB Wave

12 febrero 2021

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora avança en la seva aposta per oferir una resposta educativa per a l’augment de l’ocupabilitat i la inclusió social dels joves a través de la Formació Professional. Dins d’aquest objectiu es troba la iniciativa DB Wave, projecte KA3 concedit al juny de 2019 com una xarxa de treball salesiana a nivell europeu que aposti per la internacionalització de la institució a través de la participació dels seus centres en els diferents programes Erasmus +, i en propostes de projectes on col·laborar de manera conjunta.

L’equip coordinador del projecte, juntament amb les cases implicades de Sevilla-Trinidad, Sant Vicenç dels Horts i Zaragoza, va fer balanç del primer any de treball amb una valoració positiva d’aquesta experiència que tindrà un impacte a llarg termini en uns 60.000 alumnes i 7.000 professors de FP de la Unió Europea gràcies al foment de la qualitat i la inclusió.

Aquesta iniciativa reuneix 7 xarxes nacionals salesianes de FP ubicades a Espanya, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Hongria i França, i integrades per més de 250 centres de 12 estats membres i amb 150 anys d’experiència en la prestació d’educació i oportunitats d’ocupació destinades majoritàriament als joves més desfavorits.

Com es recull en la nova web dbtecheurope.eu la Formació Professional és el vaixell insígnia de l’ensenyament salesià. Hi destaquen els acords implementats des dels centres amb diferents empreses amb les quals millorar la formació oferta als alumnes per aprendre un ofici. En els últims anys, s’ha incorporat als programes d’estudis la FP Dual, una modalitat que permet als alumnes formar-se professionalment en empreses que col·laboren amb els centres salesians. D’altra banda, des de Salesians s’ha reforçat la FP Bàsica amb l’objectiu d’oferir una nova oportunitat a alumnes que han tingut dificultats per finalitzar els estudis obligatoris.

En l’actualitat, més de 18.600 joves aprenen un ofici en 61 centres salesians de FP a Espanya, en els quals treballen al voltant de 1.500 docents.

També et pot interessar …