Les escoles salesianes avancen en el procés d’aprofundiment i actualització del Sistema Preventiu.

12 noviembre 2021

Durant els dies 9, 10 i 11 de novembre es va fer a Madrid la cinquena edició de la trobada de directors d’escoles salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora.

Aquestes jornades de treball, que van comptar amb la presència de don Marcelo Farfán, visitador extraordinari de la Congregació en nom del Rector Major, i de Óscar Bartolomé, com a coordinador Nacional d’Escoles, van reunir a més d’un centenar de participants de les diferents escoles salesianes de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Balears, Andalusia, Extremadura i Canàries per a treballar en el procés de revisió i d’aprofundiment i actualització del Sistema Preventiu.

“Entenem que toquem un nucli fonamental de l’experiència vital de Don Bosco, quelcom que no pot ser transmès només ‘intel·lectualment’, sinó contagiat des de la pròpia vivència. En aquest sentit, tots som testimonis en les nostres cases de l’actualitat de la proposta salesiana”, compartia Miguel Canino, coordinador inspectorial d’Escoles sobre el sentit de la trobada on hi ha representada la xarxa salesiana formada per 59 escoles, integrades per 50.000 alumnes, 3.000 professors i 600 membres del personal d’administració i de servei.

Entre els diferents moments de treball cal destacar la presentació de la realitat i el posterior recorregut dels participants per un itinerari que els dugué a preparar la motxilla i orientar la brúixola sobre els joves i educadors. El sentit d’aquesta trobada va estar motivat amb el lema “Creixent Junts” que va voler ser el fil conductor de tot el camí. També va haver ocasió d’aprofundir en els mapes essencials per a les escoles salesianes, a més de teixir xarxes des de l’àrea de persones o d’establir connexions com el nou portal de direcció.

“Aquest procés de renovació pedagògica i pastoral té com a finalitat actualitzar la nostra proposta educativa reforçant així el compromís com a educadors amb el Caràcter Propi de les Escoles Salesianes, les dimensions del Projecte Educatiu Pastoral Salesià i el Model de Persona a educar. Amb això, pretenem que els nostres joves tinguin més i millors oportunitats per arribar a ésser bons cristians, ciutadans compromesos, aprenents potents i treballadors competents”, compartien sobre el treball fet.

“Fa ja alguns anys, que les escoles de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora estan immerses en un procés d’actualització pedagògica i pastoral, per a donar resposta als nous reptes i necessitats del context actual: avenços tecnològics, canvis cap a economies basades en el coneixement i l’augment de la necessitat de noves competències per adaptar-se a un món globalitzat en ràpid i continu canvi”, afegien sobre alguns dels reptes presents en el context actual.

La trobada va finalitzar amb la celebració de l’Eucaristia a Atocha per a posar el treball i el futur que queda per recórrer en mans de Maria Auxiliadora.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...