‘Learning by doing’, un «nou» model d’aprenentatge amb història des del Colegio Mayor San Juan Bosco

13 diciembre 2021

Per Colegio Mayores de España

Enrique Mingorance, estudiant d’Enginyeria Aeroespacial, recorda la xerrada que el director del Colegio Mayor San Juan Bosco (Sevilla)els va fer a ell i als seus companys en arribar al centre: “Ens va aconsellar que havíem d’aprofitar aquesta oportunitat. Que a la Universitat adquiriríem molts coneixements teòrics i tècnics, però que al Colegio Mayor podríem aprendre habilitats tant o més importants per al desenvolupament personal i professional”.

Han passat tres anys i Enrique capitaneja amb tres col·legials més   – Carlos Molina (Enginyeria de l’Energia), Adolfo Castellanos (Enginyeria Industrial) i Augusto Romeo (ADE) – el Club d’Emprenedoria del seu Colegio Mayor: ells decideixen el programa i cadascun dels mòduls; ells contacten amb els ponents; ells tramiten amb la Universitat de Sevilla la convalidació perquè formi part dels crèdits oficials daquesta entitat; etc. Però, sobretot, s’equivoquen i ells encerten. I així aprenen en el procés.

 
«No ens enfoquem a generar un coneixement purament intel·lectual, sinó a proporcionar espais d´experiència que permetin desenvolupar aquestes eines i aptituds que els acompanyaran al llarg de les seves vides», explica Miguel Ángel Álvarez, director del Colegio Mayor. Traduït a un d’aquests conceptes tan populars avui dia i l’anglicisme dels quals sembla dotar de més presència el significat: “learning by doing”, aprendre en base a desafiaments reals i concrets, i extreure ensenyaments extrapolables a altres contextos.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...