Les Plataformes Socials Salesianes no renuncien a les activitats d’estiu

7 julio 2020

Per Comunicació

Amb mascaretes, distància de seguretat, hidrogels i aforaments limitats. L’estiu es presenta peculiar però val la pena fer front a qualsevol requisit per a poder viure l’estiu salesià a través de les activitats d’oci i temps de lleure que es proposen des dels diferents projectes de les Plataformes Socials Salesianes.

L’estiu és el moment més important per a l’oci educatiu, i una oportunitat educativa única, que complementa el realitzat durant tot l’any a través dels diferents programes socioeducatius i d’oci i temps de lleure que desenvolupen les Plataformes Socials Salesianes. Aquest any serà diferent, però les entitats socials de Salesians i Salesianes seguiran apostant per un temps de lleure amb un enfocament integral i complementari, destinat a nens, nenes, adolescents i famílies en situació de risc i / o exclusió social, que integri accions educatives, culturals i de participació infantil.

L’estiu 2020 serà un estiu ple de colònies urbanes, de centres oberts, combinat amb suport escolar i amb tallers de competències digitals. Tot això amb grups més reduïts, amb més educadors i educadores i amb activitats adaptades a les instruccions sanitàries de prevenció i seguretat. Des de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes s’anima a no renunciar a aquest tipus d’activitats per a seguir donant qualitat de vida a l’estiu.

Un estiu per seguir en primera línia per les persones vulnerables

A la Fundació Ángel Tomás (FISAT), en total, més de 150 menors dels recursos socioeducatius i residencials; i altres 50 joves i persones adultes dels pisos d’emancipació i el Grup Martes van a gaudir de campaments urbans i de la naturalesa, excursions, piscina, platja i visites culturals. El Campament Urbà d’Elx, que cada estiu reuneix 150 nens i nenes entre 6 i 14 anys i més de 100 voluntaris a la casa salesiana d’Elx, està reorientant la seva proposta d’oci i temps de lleure doncs per volum de participants és molt complicat mantenir el mateix format i atendre els requisits de seguretat sanitària. Previst per a la primera setmana d’agost comptarà amb la col·laboració de 70 voluntaris / es i s’ha apostat pel format en línia a través de caixes amb experiències diària.

«Prendrem la temperatura en el moment d’acollida i rentat de mans, que serà una rutina constant en el nostre dia a dia. D’altra banda s’han pensat activitats que evitin el contacte o que es realitzin en espais petits, per això utilitzarem els patis de l’escola i algunes aules de la parròquia més àmplies «, expliquen des del centre de dia Don Bosco de FISAT.

A la Fundación Canaria Maín,del 6 al 24 de juliol es realitzarà el campament urbà «Boscoeduca» com altres anys amb l’ampliació de la franja d’edat fins als 25 anys. En el cas dels més grans continuaran amb el suport educatiu per afrontar les seves proves al setembre. «El nostre lema d’aquest any,» Obre els ulls. Gaudeix la vida «ens portarà a apreciar el moment present, tenir cura els uns dels altres i de la casa comuna» comenta l’equip educatiu de la Fundació.

L’estiu JuanSoñador serà un «estiu + únic» que mai. «Donarem més força a les activitats que ja veníem realitzant tots els estius, però aquest any ampliant l’oferta davant la impossibilitat de realitzar el campament d’estiu amb pernocta i l’absència d’activitats presencials des del mes de març amb motiu de la COVID- 19 «. Serà una oportunitat per reforçar de manera transversal aspectes de desenvolupament a nivell personal, familiar i social, que s’han pogut veure més afectats durant el confinament i el tancament dels centres escolars. A nivell d’entitat es beneficiaran d’aquestes activitats 240 nens, nenes, adolescents.

A Valponasca, seguiran amb la seva «Finestra oberta» i seguiran donant resposta a tots els nois i noies dels seus centres realitzant colònies urbanes. Al voltant de 40 nens i nenes d’entre 7 i 16 anys dels seus projectes socioeducatius a Madrid participaran durant 3 setmanes en diferents activitats que tindran als Superherois com a fil conductor.

«A tan sols 2 metres» és la proposta de la  Fundación Valsé per a aquest estiu, unes colònies amb «cor oratorià» apostant per la cura de la casa comuna i el foment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La Federación Pinardi  ha desenvolupat una proposta educativa comuna en tots els estius urbans amb diversos moments que atenen les necessitats dels nens, nenes i adolescents. A l’oferta de lleure educatiu se li suma una gran varietat d’activitats formatives com l’Escola d’Estiu de Segona Oportunitat Educativa o els cursos d’operacions de transport, distribució i logística, estètica o cuina. A més, durant el mes de juliol, en formació concertada se segueix amb el treball d’orientació i acompanyament amb dubtes per a les sol·licituds de FPB, Grau Mitjà, Grau Superior i accés a Universitat.

Oberts per vacances

L’estiu salesià ja és aquí i és una realitat gràcies als equips d’educadors i educadores així com al voluntariat i les entitats públiques i privades que financen o col·laboren d’alguna manera amb els projectes. Des del carisma preventiu salesià d’entitats com Salesians Sant Jordi o Fundación Boscos, les plataformes socials salesianes volen ser també reparadores per a tots els nois i noies. «Esperem que després de totes les experiències viscudes els serveixi per prendre noves forces i energies per afrontar les noves etapes que se’ns acosten» comenten des de Valponasca.

En definitiva, les activitats d’estiu de les Plataformes Socials Salesianes com Fundación Mornese, Fundación Don Bosco o la Fundación María Auxiliadora són una extensió de la feina que es realitza amb els nens, nenes, joves i les seves famílies durant tot l’any. Tot i ampliar l’oferta socioeducativa estiuenca, en totes les àrees es segueix atenent les persones que sol·liciten ajuda, acompanyament, orientació, suport emocional i anímic. Totes les Plataformes Socials Salesianes continuen obertes per vacances complint les mesures de seguretat establertes.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...