La vida del missioner César Fernández es grava per a l’eternitat en la guia de carrers de Pozoblanco

24 mayo 2021

Per Salesians Comunicació | Ajuntament Pozoblanco
 
 

El Ple Municipal de Pozoblanco va aprovar al gener de 2020 que un carrer del municipi portaria el nom del pare César Fernández. L’alcalde de Pozoblanco, Santiago Cabello, va iniciar els tràmits administratius a través d’un decret d’alcaldia fa diversos mesos perquè aquest reconeixement fos una realitat en memòria del missioner salesià, assessinat en un atac jihadista el passat 15 de febrer a la frontera sud de Burkina Faso, a l’África. 

 

A la tarda del 23 de maig de 2021, coincidint amb la vigília de la festa de Maria Auxiliadora, es feia realitat aquest homenatge a la localitat en un acte que va comptar amb la intervenció de Manuel del Rosal, director de la presència salesiana, Miguel Canino, coordinador d’Escoles i representant del Consell de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, a més de familiars de César que van destacar la tasca d’aquest sacerdot amb una vida dedicada sempre als més desfavorits sense esperar res a canvi. «És un exemple per a tota la gent d’aquí, de manera que el seu record ha de quedar per sempre en la nostra localitat i en la nostra memòria», es compartia.

El salesià Antonio César Fernández havia nascut a Pozoblanco el 7 de juliol de 1946 i havia exercit com a missioner en diversos països d’Àfrica des de 1982, ja que va ser fundador en aquest any de la presència salesiana a Togo, el seu primer destí. Al llarg de la seva trajectòria va treballar com a mestre de novicis (1988-1998) i va exercir, entre altres funcions, com a delegat de la Inspectoria Salesiana Fracófona (AFO). En l’última etapa de la seva vida exercia el seu ministeri a Burkina Faso, encara que seguia visitant Pozoblanco, on resideix la seva família, amb regularitat. Va morir amb 72 anys i quan havia complert els 55 de salesià i els 46 de sacerdot.

 

Antonio César Fernández va ser tirotejat pels jihadistes a 40 quilòmetres de la frontera sud de Burkina quan tornava d’un viatge per carretera. L’atac s’emmarcà dins l’onada de violència que pateix Burkina Faso des de l’any 2015.  Les restes del missioner descansen al panteó dels salesians del Cementiri de Pozoblanco, localitat en la qual, després de la repatriació del seu cadàver, don César va ser acomiadat amb un multitudinari funeral.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...