La «Valdocco-Shop» aterra on-line

26 febrero 2021

Per Salesians Comunicació.

Corria la dècada de 1960 quan va aparèixer per primera vegada una botiga d’objectes religiosos al pati de Valdocco, la Casa Mare de la Congregació Salesiana. Va néixer d’una bella intuïció. Ja llavors eren molts els pelegrins i missioners: tots ells desitjaven poder dur a les seves terres d’origen o missió, objectes que expliquessin i recordessin la presència de Maria Auxiliadora i de Don Bosco. D’aquesta intuïció ha nascut un servei que encara perdura i avui s’està expandint des del web. De fet, recentment el lloc ha estat molt actiu: http://www.valdoccoshop.it/

La motivació és la mateixa que en els orígens: portar objectes religiosos a terres allunyades de Valdocco per recordar el carisma que es respira al pati del bressol del carisma salesià, allà on tot va néixer.

Per descomptat, alguns records, algunes experiències, només es poden guardar al cor. Però un objecte pot ajudar a recordar-ho, a cristal·litzar amb el temps el gust d’alguna cosa bona que s’ha provat, a comptar més fàcilment als éssers estimats una bellesa que s’ha conegut i aconseguit sentir.

Al lloc es poden trobar instruments per a l’oració, objectes de devoció, imatges votives. Hi ha, per descomptat, molts objectes per regalar que porten la imatge de Don Bosco, Maria Auxiliadora, Domènec Savio, la Basílica de Maria Auxiliadora …

«Creiem que aquest lloc té sentit si es viu com un servei: i per això també es poden trobar records i objectes per a ús d’oratoris o activitats pastorals. Però també imatges, icones i pintures que poden ser d’utilitat en les comunitats salesianes «explica el pare Guido Errico, Rector del Santuari.

En els últims anys s’ha incorporat a la botiga de souvenirs religiosos una llibreria, la singularitat és un catàleg replet de publicacions sobre el carisma i la Família Salesiana. Aquest catàleg també es pot consultar en línia, juntament amb els llibres de pastoral, catequesi o espiritualitat que certament són de gran interès per al món salesià.

Sobretot ara, en el context d’una pandèmia que està afligint al món des de fa un any i està limitant molts viatges i peregrinacions, l’obertura de la pàgina web de la botiga i llibreria, es converteix per a molts en una opció important.

«La web ens permet apuntar-nos a tot el món, de manera que els enviaments estan pensats també per a l’exterior» conclou el pare Errico. I conclou: «Des d’aquí intentem apropar un tros de Valdocco a les vostres llars i comunitats. Sempre ho hem fet, ara amb més raó «.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...