La tasca senzilla, silenciosa i imprescindible dels salesians més grans

10 enero 2022

Per Salesians Alacant

La nova aula de Salesians Alacant dedicada a la pregària i reflexió, on els més petits viuen les experiències cristianes amb Godly Pray, va prenent forma i color gràcies a la mà i a la mirada d’artista del salesià Javier Churio.

Va començar a pintar a mitjans d’octubre del 2021 i va anar molt a poc a poc pintant els dissabtes i diumenges quan el pati estava tranquil. “Costa molt preparar els colors, els elaborava amb un pot de blanc i tints. La superfície és molt rugosa, la paret estava arrebossada de graveta i calia ficar el pinzell per tots els forats”, explica.

Va acabar el 6 de desembre, festa de Sant Nicolau.“L’última setmana vaig voler que els nens em veiessin pintar durant l’esbarjo, feien rotllana darrere meu i opinaven. Vaig incorporar alguns suggeriments que em van fer. Entre altres, una nena em va dir: Javier, pintes molt bonic. Ja em vaig sentir ben pagat. També una «profe» em va dir: No sabia que pintessis tan bé. Jo li vaig contestar: Jo tampoc”, va afegir l’artista salesià.

Finalment, la porta d’accés al nou espai d’interiorització i reflexió de l’aula Godly Pray, té la seva entrada particular, decorada d’imatges suggerents que parlen del camí interior, de la paciència i la calma per contemplar i veure amb els ulls del cor. «No falten consells d´un lèxic bàsic, que fa d´aquest espai un lloc per a l´educació i el creixement en la fe», afegeix el director de la presència salesiana Rosendo Soler.

Són molts els salesians que un cop jubilats de la seva tasca docent continuen desenvolupant una tasca senzilla i silenciosa però imprescindible per al funcionament de les nostres cases salesianes. Acompanyant pastoralment a les escoles, atenent els feligresos a les parròquies, desenvolupant tasques de comunicació, de traducció, d’arxiu històric o senzillament estant presents i fent palesa la seva salesianitat.

Recordant l’Estrena del Rector Major per al 2022, aquests salesians continuen fent tot per amor als altres, esgotant les poques forces que els queden però amb les quals encara tenen molt a oferir ‘Fes-ho tot per amor, res per força’.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...