La Regió Mediterrània i la Conferència Ibèrica tracen al costat del Rector Major les línies guia fins a 2026

11 octubre 2020

Per ANS

El Rector Major, Ángel Fernández Artime, va participar el 28 i 29 de setembre en una reunió on-line de la Regió Mediterrània i de la Conferència Ibèrica, realitzada físicament a Sicília. En la trobada han participat online també altres representants salesians d’Espanya, de Portugal i de Mitjà Orient.

El diàleg amb el Rector Major va servir per a compartir les línies guia de la Congregació per al sexenni 2020-2026, necessàries per a orientar el treball de totes les *inspectorías. En aquesta ocasió el X Successor de Don Bosco va presentar el document final del Capítol General 28, en curs de publicació.

A continuació Fabio Attard, que després de dos sexennis com a conseller general per a la Pastoral Juvenil i que el mes de maig passat va ser nomenat responsable per a la Formació permanent dels salesians i laics d’Europa, va presentar un document sobre aquest tema.

Per la seua part Tarcízio Morais, responsable mundial d’Escoles i de Centres de formació professional de la Congregació, es va ocupar en canvi del projecte per a l’estructuració de la formació professional en el context europeu.

En la segona jornada de treballs es va realitzar la reunió de la Conferència Ibèrica va servir per a realitzar un debat sobre alguns temes relatius a la formació salesiana.

D’altra banda, el curs de formació permanent al Campello va ser programat del 13 d’abril al 13 de maig 2021 i van ser presentats el projecte de formació ibèrica i el reglament d’una comissió de formació ibèrica. Altres debats es van referir a temes varis, com la presència salesiana en els mitjans de comunicació social, amb particular referència a la intenció de difondre la visió salesiana sobre els temes relacionats a la joventut, educació i família.

Algunes propostes de col·laboració a nivell pastoral juvenil van ocupar la part final de la trobada que té cita semestral.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...