La Regió Mediterrània defineix les prioritats de la planificació per als propers sis anys

29 abril 2021

Per Comunicació social

A l’Institut Salesià de Florència, inaugurat per Don Bosco el 1881, va concloure la reunió dels Salesians responsables de la Regió Mediterrània. Es va dur a terme els dies 26 i 27 d’abril, amb la presència dels inspectors d’Itàlia i dels coordinadors nacionals i regionals de Pastoral Juvenil i de Formació, en connexió en línia amb els seus homòlegs d’Espanya, Portugal i d’Orient Mitjà.

Animat i coordinat pel Conseller Regional, don Juan Carlos Pérez Godoy, la trobada va ser molt productiva, tant pel clima fratern i alegre, com pels continguts proposats i el posterior i extens diàleg. Sens dubte, va ser un moment preciós per a la consolidació de la identitat de la Regió Mediterrània.

Don Miguel Ángel García Morcuende,Conseller General de Pastoral Juvenil, va iniciar la sessió de dos dies amb una anàlisi del moment actual de la pandèmia en relació amb la Pastoral Salesiana.

Un temps que va brindar l’oportunitat d’una escolta més contínua i profunda, de les comunitats, de les realitats i pràctiques pròpies, i que, de vegades, va obligar als presents a renunciar al que es considerava indispensable. L’anàlisi va posar de manifest com cal començar de nou amb una esperança renovada des de la cultura de la trobada, de la cura, amb una pastoral extravertida, proactiva i present en els joves i les seves famílies, prestant-los la màxima atenció i proximitat.

A continuació, es van marcar les prioritats de la planificació per als propers sis anys per a la Regió, centrades en la qualitat de l’animació vocacional, la centralitat de l’evangelització i del Primer Anunci, i l’atenció als joves més pobres. Es va acordar, a més, alguns esdeveniments per donar més força a la implementació d’aquestes propostes.

També va ser molt estimulant la intervenció del Conseller General per a la Formació, don Ivo Coelho, amb els membres del seu Dicasteri, que va explicar com el procés formatiu dels Salesians avança decididament cap a la formació en la missió: més sinodal, capaç d’arribar a el cor , que configuri la identitat consagrada dins de la missió compartida amb joves i laics.

El diàleg, cordial i sincer, respectuós i profund, va posar de manifest la voluntat i la possibilitat concreta de fer tots junts un camí reeixit com a Regió Mediterrània, al nom de Don Bosco.

Algunes dades sobre la Regió Mediterrània

10 inspectories: 1 Portugal, 2 Espanya, 6 Itàlia, 1 Orient Mitjà .

370 cases a Portugal, Espanya, Itàlia, Egipte, Israel, Palestina, Síria i Líban, Albània, Cap Verd, Kosovo, Lituània, Moldàvia, Romania, San Marino, Suïssa i Tunísia.

2.850 salesians en 297 comunitats.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...