«La Palma en el cor»

19 noviembre 2021

Dos mesos després de l’inici de l’erupció del volcà a l’illa de La Palma, les presències salesianes continuen mostrant el seu compromís amb els afectats per aquest desastre natural. Sota el lema #SalesianosConLaPalma han sigut nombroses les iniciatives solidàries que des del 19 de setembre s’han desenvolupat des de diferents punts de la Inspectoria Maria Auxiliadora per a donar suport a la difícil situació personal que travessen amb la transformació del lloc de Cabeza de Vaca.

Entre els missatges de suport rebuts en resposta a la primera erupció a l’illa des de Teneguía a l’octubre de 1971, va destacar el vídeo viral editat per Salesianos Las Palmas amb el lema «La Palma en el corazón».

«La comunitat educativa pastoral de Salesians Las Palmas se sent molt propera als nostres veïns de Palma i com a vídeo volem enviar-los el nostre suport i afecte en aquest moment», han compartit en un impactant missatge difós a través de les xarxes socials.

A més, amb l’ajuda de Càritas Diocesana de Tenerife, que canalitza la solidaritat ciutadana, s’afegeixen les diferents presències i col·lectius de la Família Salesiana, amb l’exemple de Salesians Mataró.  Els alumnes de 3r d’ESO impulsen la campanya ‘Ens mou l’esperança per La Palma’. Els dimarts i dijous de novembre i desembre, a l’hora del pati i a les 17:00, es pot comprar un plàtan solidari per col·laborar econòmicament amb la causa», expliquen.

D’altra banda, els Cooperadors Salesians de la Inspectoria de Maria Auxiliadora han animat a col·laborar durant el mes de novembre amb una donació en el compte solidari de l’associació (ES90 2100 2850 5902 1003 8889 | La Caixa). «Tota la recaptació s’enviarà a Càritas Diocesana per a la seua gestió en l’ajuda a les víctimes», han explicat en els diferents perfils en xarxes.

Nombroses actuacions que, distribuïdes en diferents punts del territori, busquen pal·liar els danys causats pel volcà Cumbre Vieja i les conseqüències generades a terra per la lava i la cendra.

També et pot interessar …