La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora comunica la suspensió de la comunitat religiosa de Monzón a partir del curs 2021/22

22 octubre 2020

S’inicia el procés d’acompanyament i preparació de la sortida de la comunitat religiosa aragonesa que deixarà pas al funcionament com una obra salesiana de gestió laïcal. Els religiosos salesians continuaran presents en els projectes educatius i pastorals de la casa, però sense l’existència d’una comunitat religiosa a la localitat.

En la tarda del 22 d’octubre es va anunciar la suspensió de la comunitat religiosa de Monzón després d’una trobada celebrada entre Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, els salesians i el consell de la Comunitat Educativa i Pastoral.

La decisió forma part del discerniment dut a terme pel Consell Inspectorial dins el context de revitalització del carisma iniciat el 2014 per a les presències salesianes d’Espanya. Aquesta complexa decisió compta amb les orientacions del Rector Major de la Congregació que animava a «seguir amb el procés de reestructuració i disseny de les presències de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora».

A partir d’ara comença l’acompanyament i la preparació perquè en el curs 2021/22 la casa comenci a funcionar com una obra salesiana de gestió laïcal. La sortida de la comunitat religiosa serà comunicada a les diferents autoritats eclesiàstiques i civils aragoneses destacant que, encara que no existeixi comunitat resident a la localitat a partir del pròxim curs, els projectes educatius i pastorals de la casa continuaran endavant.

«Requerirà discernir com es concretarà l’organització i el funcionament dels diferents òrgans d’animació i gestió que ja existeixen o la creació d’altres nous, així com la presència d’algun salesià per a tasques d’acompanyament i animació pastoral. D’aquesta manera, la casa salesiana de Monzón començarà a funcionar sent una obra de gestió laïcal, com ja ho fan altres de la Inspectoria. Compteu amb l’acompanyament del Consell Inspectorial i els serveis inspectorials per a aquest procés «, compartia Asurmendi després de la comunicació oficial.

Els projectes construïts des de Monzón per la comunitat salesiana al costat dels seglars al llarg de set dècades de vida seguiran endavant per mantenir el seu compromís amb l’educació i evangelització de les futures generacions. Un projecte que va néixer sota l’anhel de don José María Peñaranda i Barea perquè els salesians es fessin càrrec d’una escola d’ensenyament elemental i de formació professional per als fills dels obrers i que avui ofereix camins de futur als joves. Una presència salesiana que seguirà amb les portes obertes donant respostes a les necessitats que els nous temps presenten amb la guia de Maria Auxiliadora i el treball de totes les persones que formen la família salesiana a Monzón.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...