La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora comunica la suspensió de la comunitat religiosa de Cabezo de Torres a partir del curs 2021/22

8 octubre 2020

S’inicia el procés d’acompanyament i preparació de la sortida de la comunitat religiosa de la localitat murciana que deixarà pas a l’funcionament com una obra salesiana de gestió laïcal.

En la tarda del 8 d’octubre es va anunciar la suspensió de la comunitat religiosa de Cabezo de Torres després una trobada celebrada entre Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, els salesians i el consell de l’Obra.

La decisió forma part del procés de reorganització de les presències salesianes d’Espanya iniciada el 2014 i és el resultat d’un llarg procés de discerniment dins el Consell Inspectorial, il·luminat per les orientacions aportades en l’últim capítol Inspectorial i per les indicacions del Rector Major de la Congregació que convidava «a continuar el procés de reestructuració de les presències de la Inspectoria de manera que permeti tenir un nombre de comunitats qualitativament significatives, renovar el projecte de les obres sense comunitat i construir noves maneres de missió de futur».

A partir d’ara comença el procés d’acompanyament i preparació perquè en el curs 2021/22 aquesta casa salesiana comenci a funcionar com una obra salesiana de gestió laïcal. La sortida de la comunitat religiosa de la localitat també serà comunicada a les diferents autoritats eclesiàstiques i civils.

«He proposat a la comunitat començar, en l’obra i en tots els seus ambients, un procés de reflexió, perquè l’obra s’organitzi i pugui començar a funcionar des del model de gestió seglar amb el qual ja estan funcionant altres cases de la Inspectoria «, compartia Asurmendi en la seva comunicació on s’informava sobre la transició anunciada.

La comunitat salesiana, present a la ciutat des de mitjans dels anys cinquanta, deixarà de residir a Cabezo de Torres, però la comunitat educativa seguirà endavant educant i evangelitzant als joves i les seves famílies, amb l’estil de Don Bosco, com a fidel reflex del somni original del sacerdot don Antonio Valverde.

Una història nascuda entre llimoners que escriu avui un nou capítol recordant l’obstinació pastoral de salesians com don Tomás Baraut, don Celedonio Macías, don Basilio Bustillo o don Benjamín Juaristi, amb el suport del Bisbe de la Diòcesi don Ramón Sanahuja i Marcé. Un projecte consolidat al llarg del temps que seguirà comptant amb la protecció de Maria Auxiliadora i el compromís de totes les persones que formen la gran família salesiana a Cabezo de Torres.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...