La Germanor de sant Antoni Abat fa un pas més en el Registre de Germanors Religioses

17 septiembre 2020

Per Salesians Comunicació.

La Germanor de sant Antoni Abat celebra la seva festivitat el 17 de gener al Carrer Sagunt de València. Declarada Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

Els germans antonians arriben a València en 1333 i a partir d’enguany es realitza la festivitat en honor a sant Antoni Abat. Aquests germans eren els encarregats de cuidar els animals que es quedaven a la lluna de València (fora de la ciutat) i el dia 17 de gener celebraven la festivitat i 17 antonians (germans de la festivitat) eren els encarregats d’organitzar aquesta festivitat. Eren 17 amb motiu que la festa del patró és el dia 17, encara que aquesta tradició en l’actualitat s’ha perdut. També la festa se celebrava d’una altra forma ja que hi havia menys animals i en ocasió donaven la volta a una olivera, agafaven una branca i després la posaven a l’entrada de la quadra. També era típic beure aigua beneïda del pou.

La festivitat de sant Antoni Abat es perd en el temps, però fa 60 anys es recupera amb la refundació de la Germanor i de nou comença a celebrar-se la festivitat en el barri valencià. En 1952, Francisco *Serrata va ser el rector titular amb el qual es recupera la festa. En aquesta època els animals passaven en dues ocasions ja que no hi havia la multitud que hi ha actualment. La Germanor des de la seva refundació ha realitzat una foguera amb motiu de la festivitat de Sant Antoni i també la benedicció ja que són els dos actes principals de la festivitat . A més per a entrar en la germanor, un antonià ha de proposar-ho i a més ha de comptar amb el suport d’altres dos antonians. La Germanor de sant Antoni Abat té com a funció organitzar la festa. A més en els últims anys s’han introduït actes nous com la processó de les torxes i la dansa de balls valencians. També la participació de les Falleres Majors de València ha enaltit la festivitat.

Amb motiu de la incorporació com a entitat religiosa, l’inspector Ángel *Asurmendi els felicita i anima a continuar amb la seva labor dins de l’Església. «Em congratulo amb tots vosaltres per haver aconseguit que la Germanor de sant Antoni Abat hagi estat reconeguda i inscrita en el registre com a Entitat Religiosa» diu l’inspector.

La Germanor ja ha començat els preparatius per a la Festa prevista per al 17 de gener de 2021 al carrer Sagunt, seguint les indicacions de les autoritats locals i complint amb totes les mesures sanitàries.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...