La Fundación Endesa i la Escuela Ocupacional Don Bosco ajudaran a 20 joves del Polígono Sur a millorar la seva formació

15 septiembre 2020

Per Fundación Don Bosco

El projecte es desenvoluparà d’octubre de 2020 a juny de 2021 i preveu una atenció integral a 15 nois i 5 noies que han abandonat els seus estudis sense completar l’ESO.

El perfil dels participants en aquesta iniciativa correspon a nois d’entre 16 i 19 anys, que es troben en una situació d’especial dificultat. El programa es desenvolupa a l’entorn del Polígono Sur de Sevilla, una zona amb nombrosos problemes que s’han vist agreujats per l’efecte de la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus.

L’ajuda de la Fundación Endesa a aquest projecte forma part de les diferents iniciatives que aquesta entitat està duent a terme per donar suport a la reconstrucció social després de la crisi generada per la COVID-19 i que han aconseguit fins a la data beneficiar unes 1.300 famílies andaluses.

La Escuela Ocupacional, que arrencarà a l’octubre i durarà tot el curs acadèmic fins al juny, planteja una proposta innovadora, basada tant en una metodologia terapèutica i pedagògica com en una educació emocional i social. Els objectius passen per incrementar el nivell de motivació de la pròpia formació, compensar els desfasaments curriculars, millorar l’estabilitat i maduresa personal, promoure influències positives de l’entorn, generar una major capacitat i implicació familiar, i fomentar hàbits i disposició positius cap a la feina.

Amb això, es pretén generar les condicions sociopersonals necessàries perquè els joves beneficiaris puguin iniciar un itinerari formatiu professional en igualtat de condicions.

D’aquesta manera, es duran a terme accions de motivació per l’educació, per despertar les seves vocacions i que es plantegin tornar a les aules; de reforç educatiu, per compensar la situació d’abandonament escolar primerenc d’aquests joves; de millora de coneixement i competència social, per a un major coneixement i autoestima, comunicació, promoció de la igualtat i prevenció de drogodependències i de conductes violentes, entre d’altres objectius.

També es desenvoluparan, entre altres activitats, tallers amb les famílies dels nois i noies, sessions d’orientació sociolaboral i tallers pre-ocupacionals en diferents professions (animació de temps lliure, auxiliar de vendes, mosso de magatzem, seguretat, aparadorisme, reposador, auxiliar de cuina, perruqueria, monitor esportiu, informàtica i telecomunicacions, etc). Durant el curs, a més, aquests nois i noies realitzaran visites a empreses de diferents sectors, així com a altres escoles i centres de formació.

La Escuela Ocupacional es durà a terme principalment en el Centro Social Don Bosco, unes instal·lacions que compten amb 3.200 metres quadrats de superfície i que estan dotades d’aules, tallers, despatxos i sales polivalents per dur-les a terme. El passat 29 de juny, els Reis d’Espanya van visitar aquest equipament.

La Fundación Endesa ja va col·laborar amb Don Bosco en el curs 2015-2016, quan ambdues entitats van organitzar conjuntament un curs d’Operacions Auxiliars de muntatges elèctrics.

La Fundación Endesa davant la COVID-19

Aquesta iniciativa s’emmarca en la tasca que desenvolupa la Fundación Endesa en els últims mesos a Andalusia per pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia de la COVID-19 amb l’objectiu de respondre a les noves necessitats que han anat sorgint en el món de la salut o de l’educació, així com les demandes de les entitats que atenen les persones més necessitades. Gràcies a aquest esforç, s’ha aconseguit beneficiar unes 1.300 famílies andaluses.

Sobre la Fundación Endesa

La Fundación Endesa, presidida per Juan Sánchez-Calero, té com a objectiu principal contribuir al desenvolupament social a través de projectes educatius, de formació per a l’ocupació, mediambientals i culturals.

Els projectes educatius de la Fundación estan orientats fonamentalment a fomentar la innovació en l’educació a tots els nivells i a promoure l’excel·lència acadèmica en a l’àmbit universitari a través d’ajudes, beques i càtedres.

Els projectes de formació per a l’ocupació posen el seu focus en la promoció del talent de persones en risc d’exclusió social, joves emprenedors amb escassos recursos i professionals de més de 50 anys.

Els seus projectes mediambientals estan centrats prioritàriament en impulsar l’educació, la cultura ecològica i l’eficiència energètica.

Quant als seus projectes culturals, destaquen els dedicats a la il·luminació de monuments artístics, a la conservació i difusió de el patrimoni industrial històric de sector elèctric espanyol i a la col·laboració amb entitats culturals espanyoles de primer nivell.

La Fundación Endesa també porta a terme el desenvolupament i finançament de programes i accions destinades a la prestació d’ajuda humanitària, sanitària, social, econòmica o material en situacions extraordinàries de crisi sanitàries, catàstrofes naturals o altres anàlogues.

Més informació a  http://www.fundacionendesa.org/

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...