La família salesiana de Linares commemora el mig segle de vida del Colegio San Agustín

9 noviembre 2020

Presents a Linares des de l’any 1964 gràcies a la tasca que durant les últimes cinc dècades han realitzat «religiosos, seglars, alumnes i famílies per donar vida a aquesta beneïda casa»

Efemèride assenyalada per a la família salesiana de la ciutat. Aquesta congregació, que porta implantada a Linares des de l’any 1964, celebra aquest 2020 el mig segle de vida del Colegio San Agustín, ja que no va ser fins 1970 quan va començar a funcionar aquest centre formatiu amb prou feines amb quatre cursos d’Educació Primària. Des de llavors, han estat milers de ciutadans de Linares, al llarg de diferents generacions, els que han passat per les aules d’aquest emblemàtic col·legi, per aquest motiu la commemoració el cinquantè aniversari s’adreça tant a l’alumnat actual com a antics estudiants i també estigui oberta a la ciutadania en general.

«La família salesiana sempre ha estat al servei de la ciutat, de la mateixa manera que Linares ha estat al costat de la congregació. Complim molts anys d’història, d’il·lusions complertes, donant la vida per i per als nostres joves i les seves famílies », va assenyalar Pilar Tapia, docent del Colegio San Agustín. En aquesta línia es va expressar Teodoro Castillejo, director titular de la Casa Salesiana de Linares i Úbeda: «Volem agrair a la ciutat de Linares, a les moltes persones que han fet possible aquesta obra  i a la quantitat de professorat i persones que han aconseguit que molts joves es realitzin com a persones i ciutadans, fent realitat en ells els somnis de Don Bosco ».

Per la seva banda, la directora del Colegio San Agustín, Araceli Moreno, va destacar la tasca que durant les últimes cinc dècades han realitzat «religiosos, seglars, alumnat i famílies per donar vida a aquesta beneïda casa». «El cor d’aquesta casa són els nostres alumnes, petits i joves, el batec i el motor de centre, així com el professorat, que ha crescut i s’ha reinventat, a través de moltes hores d’entrega i dedicació, per educar evangelitzant i evangelitzar educant », va afegir.

Actes per a cada mes

Si l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 ho permet, la programació d’actes preparada per celebrar els cinquanta anys del Colegio San Agustín es durà a terme amb les corresponents limitacions, restriccions i mesures de seguretat i prevenció. En aquest sentit, segons va detallar Pedro Poza, coordinador de la comissió del cinquantè aniversari, professor jubilat i exdirector de el centre, la commemoració de l’efemèride portarà amb si una activitat cada mes.

Així, per al 26 de novembre està previst el pregó d’inauguració, que anirà a càrrec de Gregorio Garrido, «Un docent de l’escola que a més és la persona que porta més anys aquí, com a alumne i educador». Al desembre es farà una felicitació nadalenca en vídeo en què hi participaran moltes persones. Per al gener, mes de Don Bosco, a més de les activitats habituals es presentaran dos llibres digitals sobre els cinquanta anys, els quals contindran «moltes pàgines, vídeos i material descarregable». «Més de cinquanta persones han escrit per explicar les seves experiències i vivències al voltant de l’escola», va manifestar Poza.

Per als mesos de febrer i març es pretén instaurar al centre un concurs literari que serà per a l’alumnat de l’escola i també estarà obert a la participació de la ciutadania de Linares. A l’abril i al maig, coincidint amb el mes de Maria Auxiliadora, es farà un muntatge perquè l’alumnat canti els himnes propis de la casa salesiana.

«Al juny, si fos possible, farem una exposició de records, que en tenim molts, i que faran que la nostra ment voli a d’altres temps. També es farà un reportatge en vídeo amb el que s’ha fet aquest any, una trobada d’antics alumnes i una convivència amb vetllada musical i un acte de cloenda », va concloure Pedro Poza.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...