La Cura del Planeta: un repte per aquesta Quaresma

25 febrero 2021

Per Salesians Comunicació

Els joves de primer de Secundària de Salesians Alacant han convidat a totes les famílies del centre i a tota la societat a col·laborar amb el projecte d’Aprenentatge Servei que estan realitzant en favor de Mans Unides durant aquest temps de Quaresma.

Des de l’assignatura d’Àmbit Científic i dins del Projecte Millora la teva Petjada estan treballant l’aprenentatge i servei sota el títol SALVA L’ATMÒSFERA. Amb aquesta iniciativa se sumen a  tantes altres de joves que lluiten contra el Canvi Climàtic. En una nova edició de la Setmana del Medi Ambient estan realitzant activitats de sensibilització amb els seus companys per aprendre a reduir la petjada de carboni i donar-li un respir al planeta.

«El nostre projecte té una motivació clarament solidària; hem après que la destrucció de l’entorn, a més de posar en risc el nostre futur, afecta especialment les persones del Tercer món. Aquests països són molt més vulnerables als desastres naturals, la pobresa i la fam i són els que menys contribueixen a la contaminació. Això ens sembla una situació molt injusta «explica el coordinador i professor Jesús Santana.

«Com a cristians i en aquest temps de Quaresma volem fer visibles la solidaritat. No podem mirar a una altra banda, així que hem creat 21 Empreses Solidàries, i tot i la pandèmia (però amb totes les mesures de precaució possibles), hem venut productes fets per nosaltres (sabons, passapàgines, bosses de tela …) i ja hem recaptat gairebé 850 € per col·laborar amb la Campanya de Mans Unides d’aquest any «afegeix.

Ecologia integral

Salesians Elx va participar recentment en la primera Trobada d’Ecologia Integral organitzada per la seva diòcesi on van poder compartir una monografia-testimoni d’allò viscut en la seva comunitat educativa-pastoral en els últims anys: sensibilització mediambiental, compromisos «en verd», especialment durant el curs passat immersos en plena pandèmia! amb la seva adhesió a la “Don Bosco Aliança Verda”.

Don Bosco Green Alliance

La Don Bosco Green Alliance és un col·lectiu internacional de joves de les institucions de la Família Salesiana que contribueixen a l’acció, al pensament i a la política mediambiental mundial. La seva missió és crear un ambient que sigui segur i que tingui cura de tota la vida al planeta, mentre es construeix una nova generació de ciutadans i líders compromesos amb el medi ambient.

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...