La cuina rescata joves vulnerables a Ciutat Meridiana

6 mayo 2021

Per Comunicació Salesians

Cruïlla al Punt, un projecte d’inclusió sociolaboral de Don Bosco Social – Salesians Sant Jordi al barri barceloní de Ciutat Meridiana, marcat per la pobresa i l’atur.

El mes d’octubre de 2018 es posava en marxa l’escola de cuina i bar-restaurant ‘Cruïlla al punt’, al barri de Torre Baró de Nou Barris (Ciutat Meridiana, i després de gairebé tres anys de funcionament és tot un èxit d’integració amb els joves més vulnerables. Es tracta d’un centre formatiu per a joves i restaurant obert a la ciutadania que gestiona Don Bosco Social – Salesians Sant Jordi Cruïlla i que compta amb la col·laboració i implicació de l’Ajuntament.

En aquest reportatge es pot visualitzar la gran tasca d’acompanyament i d’integració laboral i social que s’està realitzant.

 

El projecte combina la formació teòrica i pràctica del sector de l’hoteleria-cuina amb el creixement humà, i alhora es potencia la inserció laboral dels participants. ‘Cruïlla al punt’, doncs, ofereix un Programa de Formació i Inserció d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració i bar dirigit als joves de l’entorn que estan buscant feina o formació i que tenen poques possibilitats de trobar-ne. I també un de formació en operacions bàsiques de càtering.

La posada en marxa de l’escola formativa és fruit de la col·laboració entre Cruïlla i l’Ajuntament de Barcelona. De fet, el consistori ha cedit a l’entitat el local que acull l’equipament per als propers 10 anys. Aquest local va ser adquirit pel Govern municipal amb els recursos provinents del superàvit de l’exercici 2015, i el Districte, a través de Bimsa, i va fer les obres de condicionament des d’octubre de 2017 a maig de 2018 per poder oferir el servei formatiu.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...