#JoEmQuedoACasa amb Pastoral en Zapatillas

21 mayo 2020

Què es “Pastoral en Zapatillas”?

Pastoral ens parla de portar a la persona a la trobada amb Déu. En aquesta sèrie d’entrades us oferim uns recursos senzills per viure la Pastoral en família. La família és l’escola de la vida per excel·lència. A la família aprenem les coses que són importants. A casa aprenem a mirar i a interpretar el que succeeix al nostre voltant, aprenem a estimar-nos i a cuidar-nos els uns als altres. Així, la vida en família és, doncs, un taller pràctic sobre l’amor.

Les famílies cristianes volen créixer en la seva vida espiritual vivint l’Evangeli cada dia com a mitjà més eficaç de transmetre la fe als fills. Aprenem vivint, eduquem vivint. La fe també s’aprèn perquè, tot i que és un regal de Déu, es vehicula a través de les persones que tenim al voltant, especialment de les que ens estimen.

La fe s’inicia, s’estimula, es mostra, s’explica, s’experimenta … On? En les relacions humanes. La llar familiar és un lloc privilegiat per a això. La família no és l’única font d’amor ni d’aprenentatge, però sí una de les peces més essencials de la nostra vida. Déu també arriba a les persones que no han tingut una família cristiana on créixer. La fe es transmet quan acollim algú encara que no sigui de la nostra família, per això diem que els cristians formem una gran família en l’Església.

Posar en pràctica una pastoral familiar a casa és un compromís difícil per als pares; no és fàcil educar, i menys en el nostre context sociocultural, que no convida a tenir «disponible la fe» per a una lectura evangèlica de la realitat. L’impacte dels materials multimèdia i la connexió gairebé permanent a tot el línia (internet, mòbil, etc.) ens distreuen freqüentment, superant amb escreix a l’impacte de qualsevol missatge eclesial. Ens han robat el silenci i la tranquil·litat necessaris per a la reflexió, i no diguem per a l’oració. El ritme accelerat de la vida laboral, sobretot a les grans ciutats, afecta sens dubte a la vida familiar.

La pastoral familiar és una preocupació expressada pel papa Francesc a les exhortacions apostòliques L’alegria de l’Evangeli (2013) i L’alegria de l’amor (2016), fruit aquesta de l’últim sínode sobre la família. El Papa fa una crida perquè la família sigui una prioritat en els plans pastorals de diòcesis i parròquies.

Aquest projecte només vol ser un ajut per a les famílies que busquen créixer en la fe de Jesús. Està dirigit especialment a aquelles que no volen delegar l’educació dels seus fills, és a dir, a aquells pares i mares (o tutors) que volen aprofundir personalment en la seva fe i compartir-la amb els seus nens i adolescents, i també, per descomptat, està dirigit als avis que conviuen a la mateixa casa.

Estàs preparat? Dilluns vinent tindràs la primera fitxa. No es pot donar el que no es té i els professors de Religió Catòlica vivim la nostra fe lliurant-nosals altres.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...