Integració social gràcies al futbol sala a Cádiz

16 abril 2021

El Cádiz Virgili Don Bosco ha posat en marxa l’anomenada secció ‘Eyser’, un equip de futbol sala de la ciutat de Cádiz adreçat a persones amb diversitat funcional.

La secció ‘Eyser’ deu el seu nom a George Eyser, primer esportista olímpic discapacitat, que va guanyar sis medalles com a gimnasta, i neix de la iniciativa dels tècnics de l’equip, Teresa Atero i Néstor Villegas, així com del suport de les entitats del Club Polideportivo Don Bosco i el Cádiz Virgili Futsal, en virtut del conveni de filialitat existent entre ambdues entitats.

L’activitat formativa té lloc els dilluns i dimecres, de 17:40 h a 19 h hores a les instal·lacions de Col·legi Salesians Cádiz, i les persones interessades a formar part de l’equip podran formalitzar la seva inscripció en el propi centre escolar gadità, sent una activitat desenvolupada de forma totalment gratuïta.

El Cádiz Virgili Don Bosco compta actualment amb equips en competició i formatius, incorporant a la seva estructura una escola de futbol sala gestionada per tècnics titulats i qualificats que compta amb el suport de la comunitat salesiana, per afavorir l’atenció i el desenvolupament individual de l’esportista .

Integració gràcies a l’esport

Néstor Villegas, coordinador de la secció ‘Eyser’ del Cádiz Virgili Don Bosco, apunta que «és un equip que el futbol sala demandava i tenim la sort de comptar amb persones qualificades per poder dur-lo a terme, esperant que aquesta secció s’iniciï i continuï en el temps» i afegeix que «amb aquest equip les persones amb diversitat funcional podran tenir un lloc i una oportunitat per fer esport, gaudir i aprendre i practicar el futbol sala «.

Per la seva banda, el salesià Rafael Cazorla, coordinador del CD Don Bosco, reconeix que «volem aconseguir una major integració en l’esport. És molt important treballar en aquest sentit i per això volem que aquest equip segueixi creixent i que pugui competir en un futur pròxim», apunta.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...