I si el teu futur comença a la Escuela Don Bosco?

22 diciembre 2020

La Escuela Don Bosco de Tiempo Libre y Animación Sociocultural, entitat pionera a Andalusia entre les Escoles de Temps de Lleure, va néixer en el si de la Congregació Salesiana l’abril de 1990 amb l’objectiu de formar animadors, educadors, monitors i mestres lliurats a l’educació en les cases salesianes i a tots aquells professionals implicats en l’educació no formal.

En l’actualitat manté la seva dedicació original sense perdre vigència, ampliant el seu catàleg amb la formació d’animadors de diferents congregacions religioses, escoles de Magisteri, Diòcesis, activitats formatives per a joves avalades per entitats juvenils o altres organismes públics.

Sabies que Dani Rovira va sortir de les aules de l’Escola Don Bosco?

 

Sota la pregunta «I si el teu futur comença aquí?» es presenten diferents testimonis d’antics alumnes que posen rostre a una oferta formativa que capacita amb garanties per al món professional i serveix de trampolí per a multitud de joves.

Mitjançant breus píndoles audiovisuals en què es comparteixen històries reals es coneixeran persones que han compartit part de la seva etapa formativa a l’entitat salesiana i com aquesta oportunitat els ha capacitat posteriorment per al seu desenvolupament personal. Des del polifacètic Dani Rovira fins a l’emergent actriu sevillana Carmen Orellana, passant per destacats antics alumnes del món de l’animació cultural, la producció d’esdeveniments, el sector turístic o el camp de l’educació que posaran el seu gra de sorra a aquesta difusió.

Tres dècades de vida a Andalusia fent realitat en el temps de lleure la frase de Don Bosco: «De la sana educació del jovent depèn la felicitat de les nacions».

 

Un planter de professionals amb tres dècades d’història

 

«Ens apassiona l’animació i, al tractar-se d’una escola amb ADN salesià, ens apassiona també la gent jove. Això es nota en les nostres classes, en els nostres professors, en l’ambient màgic que es genera des del primer minut, en els vincles que es creen entre la gent, en les dinàmiques, en les mirades, en els somriures. Ser animador o monitor és molt més que tenir un títol, és una forma de vida en què s’aposta per embellir el món que ens envolta. Nosaltres et donarem les eines per aconseguir-ho «, compartien des de l’Escola Don Bosco en el marc del seu 30è aniversari.

Un èxit construït sobre molts factors que aporten qualitat a la formació oferta dia rere dia. «Comptem amb un gran equip de docents qualificats, dedicats i preocupats per la formació de tots els nostres alumnes, no només en els seus coneixements teòrics i pràctics de l’educació en el temps de lleure i l’animació sociocultural, sinó també d’aquelles aptituds i actituds inherents a les qualitats humanes de cadascuna de les persones que passen per les nostres aules. El que fa de la nostra escola un lloc de formació, de trobada, de compartir, de convivència, que fa a cada persona especial als ulls dels altres «, afegeixen, són alguns dels ingredients que distingeixen l’Escola Don Bosco.

Una oferta actualitzada a les noves necessitats

Entre les nombroses ofertes formatives de l’Escola Don Bosco, conduents al diploma de monitor de temps de lleure, es troben els Cursos de monitor d’activitats en el lleure infantil i juvenil, que es desenvoluparà de gener a maig de 2021, o en el seu format intensiu al mes de juliol. D’altra banda, també està disponible el mòdul formatiu de director d’activitats en el lleure infantil i juvenil, que es desenvoluparà l’agost de 2021.

MONITOR

1. CURSO DE MONITOR/A DE ACTIVIDADES EN EL TIEMPO LIBRE INFANTIL Y JUVENIL. 310 h (150 horas Teórico-práctica, 160 h prácticas) 

17-18 OCTUBRE/14-15 DE NOVIEMBRE/28-29 DE NOVIEMBRE/12-13 DE DICIEMBRE/26 AL 30 DE DICIEMBRE 

2. CURSO DE MONITOR/A DE ACTIVIDADES EN EL TIEMPO LIBRE INFANTIL Y JUVENIL. 310 h (150 horas Teórico-práctica, 160 h prácticas) 

16-17 DE ENERO / 23-24 DE ENERO/ 6-7 DE FEBRERO / 20-21 DE FEBRERO / 6-7 DE MARZO/10-11 DE ABRIL / 8-9 DE MAYO 

3. CURSO DE MONITOR/A DE ACTIVIDADES EN EL TIEMPO LIBRE INFANTIL Y JUVENIL. 310 h (150 horas Teórico-práctica, 160 h prácticas) 

1-17 JULIO 

DIRECTOR

1. MÓDULO FORMATIVO DE DIRECTOR/A DE ACTIVIDADES EN EL TIEMPO LIBRE INFANTIL Y JUVENIL:

Coordinación y dinamización de equipos de monitores de tiempo libre.

80 h (55h presenciales y 25 horas online)

26-30 DE DICIEMBRE / 6-7 DE MARZO

2. MÓDULO FORMATIVO DE DIRECTOR/A DE ACTIVIDADES EN EL TIEMPO LIBRE INFANTIL Y JUVENIL:

 

Coordinación y dinamización de equipos de monitores de tiempo libre.

80 h (55h presenciales y 25 horas online) 

1-6 AGOSTO (con pernoctación) 

 

Cal destacar que aquesta formació no només està dirigida a aquelles persones que tenen per finalitat la formació per a l’obtenció del Diploma de Monitor de Lleure, també està disponible per als animadors que realitzen el seu voluntariat a les cases salesianes en l’ambient d’oratoris i centres juvenils , per als mestres d’infantil i primària, als quals els pot aportar nombroses eines, tècniques i recursos per fer més lúdic i atractiu l’aprenentatge d’infants i joves, per a professors de secundària, batxillerat i FP com a ajuda en la seva tasca com a tutors.

A més, aquest any s’amplia l’oferta formativa oferint cursos monogràfics en format presencial o on-line com «Socorrisme i primers auxilis», «vetllades, festes i foc de campament», «jocs i esports cooperatius», «el joc per divertir i educar «,» risoteràpia «,» ciències divertides «,» tècniques d’aire lliure «,» risc en activitats mediambientals: prevenció i intervenció «,» atenció i intervenció, «atenció a la diversitat» i «co-educant en el lleure». Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius de temps de lleure infantil i juvenil «o» Coordinació i dinamització d’equips de monitors i animadors de temps de lleure educatiu «. Un total de 10 cursos, atractius per la seva temàtica i la seva metodologia basada en l’aprenentatge des de l’experiència i en l’actual «aprenentatge col·laboratiu», practicat des de fa més de 25 anys a les aules de l’Escola Don Bosco.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...