Gran interès per conèixer experiències d’educadors que utilitzen jocs en els seus espais educatius i col·laborar en la promoció del seu ús

11 mayo 2021

Més de 700 persones de tot el món participen en un seminari on-line liderat per Bosco Global i l’Observatorio del Juego de Chile.

Més de 700 persones de l’Argentina, Xile, Colòmbia, Equador, El Salvador, Espanya, Estats Units, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela van assistir ahir al Seminari «Experiencias de aprendizaje a través del juego en Chile y España».

Bosco Global ha donat a conèixer, a través de Rosa M. Macarro, tècnica d’educació per al desenvolupament, una experiència en la qual diferents grups juvenils estan desenvolupant processos educatius. Processos que afavoreixen la construcció d’una ciutadania global a través d’estratègies d’aprenentatge basades en jocs i gamificació i que s’emmarquen en el projecte «Juegos que cambian el mundo», cofinançat per la Agencia Andaluza de Cooperación al Desarrollo (AACID).

Una de les parts més valorades del Seminari al xat va ser la intervenció de Raúl Rosales, mestre en el Col·legi salesià Santo Domingo Savio (Úbeda, Espanya), qui va explicar l’experiència amb el seu alumnat en la creació de jocs amb temàtica mediambiental i va aprofundir sobre el procés d’aprenentatge dels infants en el desenvolupament del projecte.

Aquests jocs, desenvolupats per joves, són aptes per a la seva utilització en centres escolars, associacions i a casa. Alguns d’ells ja es poden descarregar en format Print & Play (imprimeix i juga) aquí https://boscoglobal.org/proyecto-juegos-que-cambian-el-mundo/  

Al seminari, moderat per Daniel Barría, director de l’ Observatorio del juego, també hi han participat, a més de Rosa M. Macarro i Raúl RosalesFrancisca Jauregui, de l’Observatorio del Juego (Chile) i Valentina Urrutia, psicòloga i treballadora a la ludoteca del Colegio De Santa María del Monte (El Monte, Regió Metropolitana, Xile).

Aquesta iniciativa s’emmarca en una aliança entre Bosco global i la Fundación Observatorio del Juego, que s’han unit amb l’objectiu de donar a conèixer experiències d’educadors que fan servir jocs a les seves aules i col·laborar en la promoció de l’ús educatiu dels jocs.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...