Formar per a un treball digne a Kara, Togo

31 mayo 2021

Bosco Global ha començat, amb el suport de l’Ajuntament de Málaga, un projecte amb les Salesianes a Kara que atén 183 joves en exclusió.

La tasca de les Salesianes i Salesians a Togo es remunta ja gairebé a mig segle, formant a milers d’infants i joves, majoritàriament en risc d’exclusió social, per oferir-los un futur millor i també a les seves famílies.

Un clar exemple d’això és el projecte iniciat amb les Salesianes a principis d’any a Kara, al centre d’Educació i Formació “Foyer Jean XXIII”, que ofereix oportunitats a la joventut a través de la formació i l’acompanyament a l’ocupació. Un projecte en el qual col·laborem Bosco Global amb el suport de l’Ajuntament de Málaga.

El projecte busca la capacitació de joves que, majoritàriament, han abandonat l’escola. Es tracta d’una formació oberta, sense distinció de religió, ètnia o nacionalitat, i les especialitats són les de Cuina-Pastisseria i Tall i confecció. El centre ofereix una capacitació, que, després del seu pas, finalitza amb l’obtenció d’un diploma propi de el Centre i el Certificat de Fi de Capacitació (CFA) que és un diploma estatal.

A més, aquesta acció pretén que la formació del Centre es conegui i valori positivament per la joventut de l’entorn. El projecte tracta d’adaptar la seva oferta formativa a les necessitats de l’alumnat i el món laboral, millorant l’equipament dels tallers de tall i confecció, cuina i perruqueria i, al seu torn, creant un equip que afavoreixi la inserció laboral i les pràctiques en empreses de l’alumnat del centre.

La realitat juvenil de Kara

A Kara, un gran nombre de joves no té accés a l’escola i hi ha molt atur juvenil. La majoria de la joventut té treballs no qualificats i amb unes condicions laborals molt precàries, el que debilita encara més aquest conjunt de la societat i el fa encara més vulnerable.

Les realitats socioculturals, sumades a les dificultats financeres de les famílies per garantir els estudis bàsics dels seus fills i filles, o una formació reglada és massa llarga i costosa, el que dificulta la inscripció i la continuïtat en la formació, especialment de les nenes.

És per això que les Salesianes han identificat una necessitat en la joventut de capacitació i han posat en marxa una iniciativa que els permeti, a curt termini, tenir un formació laboral acreditada que els permeti integrar-se al món professional en unes condicions dignes.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...