‘FISAT te cuenta’ presenta les Plataformes Socials de tres cases salesianes

2 junio 2021

Per Salesians Comunicació.

Rosendo Soler, director de Salesians Alacant, va parlar a FISAT Te Cuenta amb Cristina Martínez Ferrando, per apropar-nos a la realitat social d’Alacant amb la qual la casa salesiana s’involucra i dóna resposta a través dels projectes de la Fundació Ángel Tomás- FISAT.

Pots veure la xerrada completa a Instagram:

https://www.instagram.com/tv/CPV9Qo6KA0-/?utm_source=ig_web_copy_link

Gràcies a Rosendo s’ha parlat de l’important treball que es fa en els projectes per equilibrar la balança de les oportunitats amb persones en situació de vulnerabilitat, però també de les grans dificultats financeres que posen en perill la continuïtat d’alguns projectes.

El pis Don Bosco d’Alacant és una llar d’emancipació per a joves extutelats. És el projecte més veterà que sorgeix per iniciativa de la comunitat salesiana que posa a disposició un habitatge per acollir nois que han estat en protecció quan eren menors. «Actualment les places estan completes, hi ha sis nois, tots estan formant-se amb molta il·lusió i tractant d’aconseguir en aquest laberint burocràtic la targeta de residència o un permís de treball», explica Rosendo.

FISAT te cuenta Salesians Zaragoza

Juan Bosco Sancho, director de Salesians Zaragoza, va parlar a “FISAT te cuenta” per explicar-nos de primera mà com avança el nou projecte social que s’estrena aquest estiu a la presència salesiana. El campament urbà de Zaragoza és ja una realitat que va prenent forma.

Amb en Juan ens hem atrevit a somiar, com ell diu, «amb els ulls aclucats» en altres projectes de sumar a la plataforma social de Zaragoza. «Tenim la mirada posada més lluny i la realitat ens anirà orientant en un sentit o en un altre». Però de moment, del 2 al 8 d’agost, la Fundació Ángel Tomás- FISAT i Salesians Zaragoza oferiran una alternativa d’oci educatiu per a infants de barri de Delicias, on se situa la casa salesiana. «Venim treballant des de setembre. Estem en contacte amb Serveis Socials del barri i altres entitats com Càritas i Creu Blanca «, explica Juan. La previsió és que es puguin beneficiar d’aquest projecte entre 50 i 80 infants.

Salesians Zaragoza compta amb molt potencial per promoure voluntaris i voluntàries que se sumin al projecte. «Hi ha una realitat interessant, joves amb desitjos de contribuir a la realitat que els toca viure d’una manera generosa i solidària». Com a mostra, al certamen del Premi Don Bosco, molts dels projectes presentats pels joves del centre educatiu salesià de Zaragoza han estat de caràcter social i molt en línia per donar resposta a les situacions creades durant la pandèmia.

 

També et pot interessar …