«Estimats joves meus, el nostre cor està fet per a l’alegria i per viure amb esperança»

31 enero 2021

Per Salesians Comunicació

‘Alegreu-vos sempre en el Senyor'(Flp. 4,4) és el títol del missatge del Rector Major als joves amb motiu de la festa de Don Bosco d’aquest any. Una carta carregada d’esperança en què Don Ángel Fernández Artime eludeix parlar de la crisi provocada per la pandèmia per centrar-se en viure l’alegria evangèlica.

El Rector Major recorda, a l’inici del seu missatge, que l’alegria «és una realitat central en la vida del cristià» i del salesià, «alguna cosa bonica de la nostra identitat carismàtica». Es tracta d’una «alegria profunda i autèntica, que dura en el temps perquè ve de Déu», aclareix D. Ángel.

«Estimats joves meus, el nostre cor està fet per a l’alegria i per viure amb esperança», expressa el Rector Major, que els recorda als joves que viuen una etapa en què «és fort el desig de felicitat, d’amistat, d’amor» . Una etapa regada pels «dons que el nostre Pare Déu ens brinda»: l’alegria de la vida, la salut, la bellesa de la natura, la feina ben feta, un clima familiar bonic, la comprensió, etc.

D. Ángel recorda que «és bell descobrir a la vida que som acceptats, acollits i estimats per Déu». «I la gran prova d’aquest Amor és la trobada amb el seu Fill Jesucrist. En ell es troba l’alegria que busquem «, afegeix. A continuació, es dirigeix ​​als joves d’altres creences per convidar-los a «fer experiència personal i íntima, sigui quina sigui la seva religió, que Déu els estima». «Ell és fidel i mai els abandonarà», sentencia.

El Rector Major anima els joves a escoltar la Paraula de Déu per trobar «tantes respostes al que porten en el seu cor i en els seus pensaments». Seguint l’exemple de Don Bosco, els convida a «ser valents» per no allunyar-se de Déu, a optar per Ell i ser generosos: «La vostra vida, estimats joves, és preciosa, i sigui quina sigui la vocació a la qual Déu us cridi , és una vida que val la pena viure-la en el lliurament, en la donació, en el servei i l’amor als altres «. I els proposa recolzar-se en les Benaurances, «una preciosa expressió de com viure l’alegria de l’Evangeli amb ‘rostres’ i maneres diverses que condueixen a la felicitat en Crist».

L’última exhortació del X successor de Don Bosco al·ludeix a l’evangelització, a portar el tresor de Jesucrist i l’alegria de l’Evangeli als amics, les famílies i altres entorns vitals: «Veuran que, si aquesta alegria que tenen en el seu cor ve de Déu, es farà realment contagiosa, bellament contagiosa perquè genera vida «.

Cap al final del seu missatge. D. Ángel recorda com Domingo Savio va trobar en l’alegria el camí de la santedat, com la Mare de Déu s’alegrava en el seu Salvador i com Don Bosco exhortava a viure l’alegria temporal i eterna. Testimonis que han de conduir a preguntar-se, com expressa el Rector Major: «Quina alegria és la que avui ressona en el teu cor, estimat jove?».

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...