«És l’oportunitat de poder formar-nos bé i així assegurar un millor servei als joves i les famílies»

16 julio 2021

Més de mig miler de joves assumeixen el protagonisme durant l’estiu salesià i, amb la mirada en el pròxim curs, se sumen a aquestes iniciatives dissenyades amb l’objectiu de promoure l’ús educatiu de temps de lleure, conjugant activitats de lleure amb altres de formació humana i espiritual. Una experiència formativa integral on, a més del contingut propi del títol, es troba un ambient lúdic i educatiu des de la trobada personal, buscant anar més enllà de les matèries que es treballen.

«Ser monitor és molt més que tenir un títol. És una forma de vida en què s’aposta per embellir el món que ens envolta. Nosaltres et donarem les eines per aconseguir-ho», compartien des de la coordinació de l’Escola Don Bosco sobre aquesta experiència emmarcada en un primer bloc entre els mesos de juliol i setembre amb l’exemple proper desenvolupat en diferents localitats com Palma del Río, Pozoblanco, Sevilla, Sanlúcar la Mayor, Córdoba o Málaga.

«Ja que no podem celebrar el nostre Oratori d’estiu, des del Centre Juvenil Magone, veiem l’oportunitat de poder formar-nos bé i així assegurar un millor servei als joves i a les famílies que durant el curs i a l’estiu comparteixen amb nosaltres la seva vida. Una porta per a la formació de qualitat i la preparació més adequada per als animadors i animadores, sempre disposats a donar-ho tot pels infants i joves «, expliquen des de Pozoblanco sobre una experiència intensa desenvolupada del 5 al 14 de juliol. «Hem impartit tots els mòduls de formació presencial i online a les dates indicades, de manera que, al llarg del curs i en l’Oratori d’estiu que ve, els joves que estan en formació puguin realitzar les seves pràctiques i culminar en un any la seva titulació oficial», afegeixen.

Una mostra de l’esforç compartit en l’apostar per la formació. Sempre buscant les oportunitats per a millor servir als joves.

Més de tres dècades al servei dels joves

La Escuela Don Bosco de Tiempo Libre  va néixer l’any 1990 amb l’objectiu de formar animadors, educadors, monitors, mestres i tots aquells professionals dedicats a l’educació no formal, sent pionera a Andalusia de les Escoles de Temps de Lleure. Fins a l’actualitat han passat per les seves aules més de 15.000 alumnes i encara segueix tenint l’energia per rebre a altres tants que busquen en elles l’enriquiment de la saviesa d’aquells que són o van ser animadors, monitors i educadors abans que ells.

Aquesta dedicació per la formació, no només en els seus coneixements teòrics i pràctics de l’educació de l’oci i l’animació sociocultural, sinó també d’aquelles aptituds i actituds inherents a les qualitats humanes de cadascuna de les persones, han estat el sentit d’aquest treball al llarg de tres dècades.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...