EPI | CICLE B – SAGRADA FAMILIA

25 diciembre 2023

Lc 2,22-40

NARRADOR: Passats els dies que manava la Llei de Moisès referent a la purificació, els pares de Jesús el portaren a Jerusalem per presentar-lo al Senyor, [complint el que prescriu la Llei, que tot noi fill primer sigui consagrat al Senyor. També havien d’oferir en sacrifici «un parell de tórtores o dos colomins», com diu la Llei del Senyor.

Hi havia llavors a Jerusalem un home que es deia Simeó. Era un home just i pietós, que esperava l’hora en què Israel seria consolat, i tenia en ell l’Esperit Sant. En una revelació, l’Esperit Sant li havia promès que no moriria sense haver vist el Messies a qui el Senyor havia d’enviar. Anà, doncs, al temple, guiat per l’Esperit Sant, i quan els pares entraven amb el nen Jesús, per complir en ell el que era costum segons la Llei, Simeó el prengué en braços i beneí Déu dient:

SIMEO: Ara, Senyor, deixeu que el vostre servent se’n vagi en pau, com li havíeu promès. Els meus ulls han vist el Salvador que preparàveu per presentar-lo a tots els pobles; llum que es reveli a les nacions, glòria d’Israel, el vostre poble.

NARRADOR: El seu pare i la seva mare estaven meravellats d’això que es deia d’ell.
Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare:

SIMEO: Aquest noi serà motiu que molts caiguin a Israel i molts d’altres s’alcin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l’ànima; així es revelaran els sentiments amagats als cors de molts.

NARRADOR: Hi havia també una profetessa, Anna, filla de Fanuel, de la tribu d’Aser. Era d’edat molt avançada: havia viscut set anys amb el seu marit, però havia quedat vídua fins aleshores, als vuitanta-quatre anys. Mai no es movia del temple, dedicada nit i dia al culte de Déu amb dejunis i oracions. Ella, doncs, que es trobava allà a la mateixa hora, donava gràcies a Déu i parlava del nen a tots els qui esperaven el temps en què Jerusalem seria redimida.]

I quan hagueren complert tot el que ordenava la Llei del Senyor, se’n tornaren a Galilea, al seu poble de Natzaret. El noi creixia i es feia fort, era entenimentat i Déu li havia donat el seu favor.

Maria i Josep van portar Jesús al temple de Jerusalem, vuit dies després del seu naixement, per oferir-lo al Senyor Déu segons el costum dels jueus. Van donar gràcies pel nen i van oferir com a regal dos coloms. Estava per allí un ancià anomenat Simeó que en veure el nen en braços de la seva mare va dir: «Gràcies a Déu perquè estic veient amb els meus propis ulls a qui serà llum per a il·luminar el nostre poble i totes les nacions de la terra! Ja puc morir en pau».
Oh senyor Jesús,
et demano que et quedis en el meu cor,
que continuïs sent el centre de la meva vida
i que continuïs guiant el meu camí.
Dóna’m la fe que va tenir Simeó
perquè pugui entendre el que vulguis per a mi.
Et dono gràcies pel teu gran sacrifici d’amor.
Juguem
Pinta el dibuix