Entrevista al Rector Major sobre l’Estrena 2022

30 diciembre 2021

En la tarda del 28 de desembre, a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Pontifícia Salesiana de Roma, es va realitzar l’esperada entrevista al Rector Major dels Salesians de Don Bosco, el P. Ángel Fernández Artime, sobre l’“Estrena 2022” amb el lema «Feu-ho tot per amor, res per la força» (Sant Francesc de Sales). L’esdeveniment es va transmetre en viu a ANSChannel i a la pàgina de Facebook d’ANS.

El programa va ser moderat pel pare Silvio Roggia, del Dicasteri de Formació, que després de les salutacions va recordar la importància que va tenir Sant Francesc de Sales i els seus ensenyaments, el nom dels quals va batejar tota la Família Salesiana.

Per part seva, el Rector Major ha destacat el significat que té l’Estrena per a la Família Salesiana, reiterant que no pretén ser un «programa pastoral», sinó un punt de comunió i referència per als 32 grups de la Família Salesiana. «En els meus viatges, especialment en els sis anys precedents, visitant els nostres 32 grups, sempre he trobat referències a l’Estrena i crec que això sigui la cosa més bonica», va declarar el X Successor de Don Bosco.

Durant l’entrevista, el Rector Major va dirigir paraules d’esperança a tota la Família Salesiana, així com l’infaltable pensament als joves, però també als nois i noies en favor dels quals els salesians treballen i es comprometen cada dia. “No hem perdut mai aquesta missió -va prosseguir el Rector Major- d’anar a buscar els joves on són i no on pensem que haurien d’estar”.

L’entrevista va continuar amb un diàleg sobre els aspectes fonamentals que caracteritzen la figura de Sant Francesc de Sales, entre ells l’ensenyament que la santedat és un camí que tots podem fer, des del bisbe fins a la mare de família.

Durant l’entrevista, a més, els oients van tenir l’oportunitat d’intervenir fent preguntes al Rector Major, gràcies a la connexió a través de la plataforma Zoom. Així, es van registrar intervencions des dels països més diversos del món, per dialogar sobre diversos temes relacionats amb l’Estrena.

En concloure l’entrevista va ser anunciada la publicació del vídeo de la Strenna 2022, la versió definitiva del qual en italià i després en altres idiomes està en elaboració i aviat, disponible online.

L’entrevista amb el Rector Major és a ANSChannel i en els altres idiomes, a la pàgina de Facebook d’ANS.

Prèviament, el dilluns 27 de desembre la Família Salesiana de tot el món va poder assistir a la presentació oficial de l’Estrena de l’any 2022 per part del Rector Major. El tema del missatge, ja anunciat des de fa mesos – «Fes-ho tot per amor, res per la força» – està inspirat en Sant Francesc de Sales, al 400è aniversari de la seva mort, i va estar acompanyat pel tradicional vídeo.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...