‘Ens mou l’esperança’, un lema per mirar al futur en la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

10 junio 2021

A la tarda del 9 de juny va tenir lloc la celebració de la trobada entre els consells d’Obra/Comunitat Educativo-pastoral (CEP) i el Consell Inspectorial que es va desenvolupar en aquesta ocasió sota un nou format, ambientat en un programa radiofònic, i emès de forma on-line a través del canal de Youtube per congregar més de mig miler de participants.

En aquesta ocasió no va ser mitjançant una gira de dues setmanes per diferents seus, com s’havia realitzat en els darrers anys, i es va optar per aquesta trobada virtual en la qual es va realitzar el llançament de la programació del curs 2021-2022 per a tots els ambients de les presències i els diversos grups de la Família Salesiana, abans que les comunitats locals es posin en la tasca de pensar i planificar els propers mesos.

Entre els objectius d’aquesta trobada estaven avaluar el curs, fer balanç del camí recorregut com a inspectoria després del recent setè aniversari, a més de posar el tancament especial de la campanya Som U que ha servit com a fil conductor de les dues últimes temporades.

També hi va haver ocasió de conèixer el nou lema que acompanyarà el treball del proper curs. De la mà d’en Jordi Lleixà, delegat de Pastoral Juvenil, es va donar a conèixer l’eslògan «Ens mou l’esperança», reflex de l’Estrena del Rector Major, que acompanyarà durant els propers 12 mesos les diferents comunitats educatives. «Seguint amb la línia de treball dels últims anys, amb la qual hem treballat diferents opcions del Projecte Orgànic Inspectorial, el curs que ve ens centrarem en l’opció tercera sobre el sentit evangelitzador de la nostra missió que es fa des de tots els ambients i que el concretem des de l’itinerari d’educació en la fe. Aquest treball és el que volem fer durant els pròxims mesos, des d’un entorn especial i tornant de la pandèmia que encara no ha acabat», compartia el salesià sobre una esperança que sorgeix de la trobada personal amb Jesucrist. Al costat del sentit del lema també es va presentar la imatge corporativa i la web que recollirà tot el material preparat per a l’ocasió que està disponible a https://www.salesianos.edu/nosmuevelaesperanza/.

La trobada va comptar amb un moment formatiu, introduït per Fernando Miranda, vicari inspectorial, i motivat per Josan Montull i la comunitat educativa de Huesca. A través de diferents experiències, que van acostar la vivència de la pandèmia, es va realitzar un itinerari per una esperança transcendent, contagiosa i solidària, sense oblidar els joves, que donen sentit a aquesta. Un moment íntim que va servir d’avantsala a la trobada entre els grups de treball en què es van trobar els representants dels diferents consells de la inspectoria.

«Seguim creixent en unitat en les comunitats educativo-pastorals, en corresponsabilitat. La vida segueix i després d’aquest curs en vindrà un altre, que esperem que sigui més tranquil en relació a les mesures sanitàries, però, passi el que passi, estiguem tots il·lusionats i tirem l’àncora i tinguem arrels més profundes. que no oblidem per qui ho fem i per quins joves estem treballant. No hi ha causa més bonica que construir el Regne de Déu «, compartia Ángel Asurmendi, provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora en la seva intervenció final on agraïa i animava a treballar cadascú des les seves possibilitats per un projecte comú.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...