Els prenovicis europeus aprenen italià en un curs intensiu mirant al noviciat

30 julio 2021

S’ha celebrat durant tot el mes de juliol el curs d’italià per als prenovicis de les inspectories europees que, a partir del 8 de setembre, iniciaran el noviciat a Genzano di Roma i al Colle Don Bosco. Des del 28 de juny fins al 31 de juliol, durant cinc setmanes d’estudi intensiu, onze joves d’Eslovènia, Croàcia, Alemanya, Portugal i Espanya han anat desentranyant els secrets de la llengua de Dante, Petrarca i Leopardi, per tal d’adquirir les eines comunicatives bàsiques de cara als propers passos en la seva formació en terres italianes.

Durant el curs els onze joves han estat acompanyats per cinc salesians: Gianni Rolandi, director del Colle Don Bosco; Esteban Tapia, futur «soci» del mestre de novicis a Genzano; Jorge Juan Reyes i Miguel Ángel M. Nuño; i Filip Gale, com a assistent.

L’exigència del curs s’ha vist assaonada, al menys durant els caps de setmana, amb algunes visites per properes: Niça, Lu, Mornese, Casale. També ha contribuït a mitigar el cansament del curs l’extraordinari ambient que han estat capaços d’anar formant poc a poc els futurs novicis, que han aconseguit superar les òbvies limitacions inicials de la comunicació, afegides a la disparitat dels contextos culturals de procedència.

A aquest grup de prenovicios s’uniran en les pròximes setmanes els seus companys d’Itàlia (entre ells, un d’arrels espanyoles), d’Eslovàquia i de Polònia. Els primers, òbviament, no tenen necessitat del curs d’italià, mentre que les dues inspectories centreeuropees encara mantenen les seus de noviciat en els seus països respectius. Tots junts conviuran durant fins el 16 d’agost -aniversari del naixement de sant Joan Bosco- coneixent millor i aprofitant per visitar els llocs salesians.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...