Els Premis ‘Jo sóc valent’ posen el punt final a un curs contra l’assetjament escolar a Elx

23 junio 2021

Per Salesians Comunicació.

El programa Valents de Prevenció de l’Assetjament Escolar a Salesians Elx ha tancat el curs amb la tercera edició dels Premis ‘Jo sóc valent’. Segons Loli Botía, coordinadora del projecte, «en aquest últim trimestre del curs escolar, i enmig del context complicat que l’evolució COVID-19 ens ha anat generant, l’acompanyament socioemocional davant les conseqüències d’aquesta complexa situació i les seves diverses expressions esdevé imprescindible per al nostre alumnat, i agraïm el suport del professorat i famílies per seguir en aquesta línia d’intervenció que s’ha convertit en irrenunciable per a la nostra oferta educativa «.

La orientadora i mestra d’Educació Especial de Salesians Sant Rafael d’Elx, Loli Botía, ha elaborat al costat dels seus companys un programa contra el bullying el qual porta quatre anys en funcionament en el col·legi salesià. La novetat d’aquest programa és que es desenvolupa principalment al pati, element essencial per a les trobades pedagògiques i sense el qual no es pot entendre la tasca del fundador dels salesians, Don Bosco, per a qui el pati no era només un lloc sinó una forma de relacionar-se amb els joves.

«El bullying és un problema que es dóna a les aules, però no només en elles, ens referim al fet que existeix un altre escenari com és el pati. I es produeix en qualsevol de les seves formes, tant en les etapes de Primària i Secundària, com a Infantil, que tot i existir estudis al respecte no són suficients «, asegura Loli Botía.

El programa anomenat VALENTS, acrònim dels valors que el programa tracta de transmetre als infants (Valentia, Assertivitat, Lleialtat, Empatia, Noblesa, Tolerància i salesianitat) es desenvolupa en dues dimensions o escenaris, d’una banda l’aula, on a partir del  segon trimestre del curs comencen a impartir les sessions als alumnes. I d’altra al pati, «lloc pedagògic per excel·lència per als salesians».

Per al bon desenvolupament de ‘VALENTS menjador’ s’ha implicat als monitors de menjador, els han formant per dur a terme els vuit blocs temàtics d’octubre a maig i dissenyant jocs per treballar l’educació emocional, la gestió emocional, habilitats personals i diversitat. Fins i tot han inclòs una mascota anomenada Gris, com el gos de Don Bosco. «Don Bosco explica que Gris sempre l’acompanyava i quan se sentia sol la seva mascota li donava suport i el reconfortava».

El programa consisteix a formar els alumnes en què són les dinàmiques de bullying, i un cop diferencien el bullying d’altres conflictes, treballem amb ells i els donem eines sobre empatia, assertivitat, tolerància i autoestima

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...