Els mitjans valencians donen veu als pisos d’emancipació durant el confinament

4 junio 2020

Image: Levante-emv

En els últims dies diversos mitjans de comunicació valencians s’han fixat en com viuen el confinament els joves dels pisos d’emancipació de la Fundació Ángel Tomás – FISAT. Un període que si bé ha servit per a continuar amb la seva formació i aprofundir en l’autoconeixement i la convivència, ha paralitzat el seu procés administratiu i d’autonomia. 

El periòdic Levante-emv oferia el passat 10 de maig un reportatge sobre l’experiència d’Omar, Atif, Famous i M’Bani en la llar d’emancipació per a joves extutelats, Pis Magone, de FISAT, en la plataforma social de Salesians sant Antoni Abat de València.

També la televisió autonòmica valenciana À Punt va trucar a la seva porta per a saber com vivien el confinament i com l’estat d’alarma havia influït en la seva situació. En tots els casos, el confinament ha deixat en ‘estand by’.

Estudien, aprenen  i es preparen per a afrontar un nou futur. “Quan vaig arribar aquí no sabia res”, conta Atif que ara es forma en el Taller d’Hostaleria del centre de dia Don Bosco i espera poder incorporar-se a alguna oferta d’experiència laboral pròximament.  

Durant el confinament han realitzat cursos online com el d’Atenció al Público que acaben de finalitzar amb el programa d’inserció sociolaboral Somos Parte també de FISAT; s’han mantingut ocupats amb diferents activitats: han realitzat un blog i gairebé cada tarda han cuinat per a les famílies del centre de dia de sant Antoni Abat. 
“Estem aprofitant el temps”, diu M’Bani. 

Sens dubte, és una bona notícia que els mitjans de comunicació visibilitzin la tasca que es realitza des de les Plataformes Socials Salesiana i es deixi constància de l’esforç que aquests joves, en el cas del pis Magones, joves migrants, estan realitzant per a llaurar-se un futur. Tant de bo que després de la reactivació de l’economia tinguin l’oportunitat de regularitzar la seva situació i començar una veritable autonomia. 

La Fundació Ángel Tomás – FISAT  és l’entitat que gestiona els projectes socials de la Inspectoria Maria Auxiliadora a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia.
 Compta amb recursos socioeducatius, residencials i d’inserció sociolaboral.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...