Els joves de les cases salesianes reben la Creu de la JMJ en el seu pelegrinatge per Espanya

25 octubre 2021

El passat diumenge 5 de setembre arribava la Creu de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) de Lisboa 2023. Arribarà a les diòcesis espanyoles per animar especialment els joves a preparar-se i a participar en els actes que es faran a Portugal des de l’ 1 al 6 d’agost de 2023.

En aquesta ocasió l’organització ha volgut ampliar el seu recorregut i apropar la Creu i la icona de Nostra Senyora “Salus Populi Romani”. Aquests dos símbols han tingut una acollida especial pels joves de les distintes presències salesianes per les que han passat des de la seva arribada el passat mes de setembre a la parròquia de Maria Auxiliadora de Fuentes de Oñoro, a la diòcesi de Ciudad Rodrigo, amb el seu pas per presències com Osca, Monzón, Málaga, Sevilla-Trinidad o Granada, fins la conclusió del seu recorregut el 29 d’octubre. Aquest dia, a Ayamonte, diòcesi de Huelva, tindrà lloc a las 18.30 hores l’eucaristia i seguidament, al voltant de les 19.30, l’acte de omiat. La Creu creuarà la frontera pel riu Guadiana fins retornar a Portugal.

Un record especial el 23 de cada mes

El 23 de cada mes marcarà la preparació en curs per a la Jornada Mundial de la Joventut Lisboa 2023. El Comitè Organitzador Local va invitar a què es promoguin vàries iniciatives mundials que puguin convocar els joves, amb l’horitzó de la trobada mundial que es farà a Portugal perquè es visqui com una gran experiència que perduri en la història, i no únicament durant les dues setmanes de la gran trobada, vivint-lo com un camí de preparació.

Què és la JMJ?

La Jornada Mundial de la Joventut és una trobada de joves de tot el món amb el Papa. És, a més, una peregrinació, una festa de la joventut, una expressió de l’Església universal i un fort moment d’evangelització del món juvenil. Es presenta com una invitació a una generació determinada en construir un món més just i solidari. Tot i la seva identitat clarament catòlica, està oberta a tothom.

Té lloc tots els anys en les diòcesis, amb ocasió del Diumenge de Rams, i cada dos, tres o quatre anys amb caràcter internacional en una ciutat elegida pel Papa, i comptant sempre amb la seva presència. Reuneix a milions de joves per a celebrar la fe i la seva pertinença a l’Església.

Des de la seva primera edició, que va tenir lloc a la ciutat de Roma en 1986, la Jornada Mundial de la Joventut destaca com un laboratori de fe, un lloc de naixement de vocacions per al matrimoni i la vida consagrada i un instrument d’evangelització i de transformació de l’Església.

Pretén proporcionar a tots els participants una experiència d’Església universal, fomentant la trobada personal amb Jesucrist. ‘Es un nou impuls a la fe, a l’esperança i a la caritat de tota la comunitat del país d’acollida. Tenint com a protagonistes els joves, la Jornada Mundial de la Joventut busca, també, promoure la pau, la unió i la fraternitat entre els pobles i les nacions de tot el món.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...