Els joves de la Plataforma Social de Martí-Codolar feliciten el Nadal amb un pessebre 3D espectacular

14 diciembre 2020

Durant el primer trimestre escolar d’enguany, els i les alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de la Plataforma d’Educació Social Martí-Codolar han desenvolupat un projecte conjunt per tal de felicitar el Nadal d’una manera original. El treball ha consistit en la creació d’un pessebre de forma artesanal i la posterior producció audiovisual animant els personatges fent servir la tècnica Stop Motion.

El projecte ha implicat a tots els alumnes de la UEC i s’ha fet a un dels tallers oferts anomenat “Disseny i imatge”, que té com a objectiu principal desenvolupar la capacitat creativa dels joves i el sentit comunicatiu de l’audiovisual. A nivell educatiu ha aconseguit estimular les capacitats dels nois i noies, així com treballar des d’un enfoc transversal i multidisciplinar moltes competències bàsiques necessàries pel desenvolupament del seu aprenentatge.

En total ha comportat unes 30h de feina per part de tots els joves i un vídeo compost per gairebé 1000 fotografies que s’han anat confeccionant amb molta paciència i dedicació constant.

A continuació teniu el vídeo que mostra tant el resultat final com el procés de creació del projecte:

Procés creatiu

En les primeres sessions es va plantejar el tema i els joves van iniciar un procés de generació d’idees entorn a l’objectiu inicial: fer un pessebre pel propi centre i felicitar el Nadal amb una animació en vídeo. El resultat d’aquestes sessions va ser un pla de treball i el guió del vídeo que caldrà desenvolupar.

Un cop establerta la idea i la ruta a seguir es va començar a muntar els decorats, realitzar la impressió de les figures del pessebre amb la impressora 3D i la posterior decoració d’aquestes amb pintures.

Finalment es va realitzar la captura de les imatges per tal de que, posades de forma seqüencial a un vídeo, donés la sensació de moviment i animació dels personatges. El pessebre muntat i el vídeo final, al qual també hi ha un resum de la feina que hi ha al darrere, s’ha exposat a l’entrada del centre perquè totes les persones que accedeixin vegin el treball realitzat pels nois i noies.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...